Struig bevestigde de selectie van Nederland boven België

Leeds United-verdediger Pascal Struig heeft bevestigd dat hij voor het Nederlands elftal wil spelen, niet voor België.

De centrale verdediger, die ook als linksback kan spelen, werd geboren in België maar groeide op in Nederland. Hij speelde in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en Ajax voordat hij in 2018 naar Leeds verhuisde.

Struig is opgenomen in de voorlopige selectie voor het WK en in een gesprek met Viaplay bevestigde hij zijn beslissing.

Struijk: “Ik denk dat ik mijn keuze nu duidelijk heb gemaakt: ik wil voetballen voor Oranje.

“Het zou niet eerlijk zijn tegenover beide coaches, tegenover de fans van Oranje en België. Of andersom. Het zou niet eerlijk zijn om te zeggen dat ik eerst voor Oranje ga voetballen en dan ineens voor België kies.”

Struijk hoopt Vaughan te overtuigen om hem mee te nemen naar Qatar: “Ik zou heel blij en trots zijn als ik erbij was. Maar de enige manier waarop ik iemands keuze kan beïnvloeden, is de manier waarop ik speel. Dus ik probeer zo goed mogelijk te spelen. Ik probeer mijn hoogste niveau te bereiken en probeer het maximale te geven, ik zie wat zijn wil zal zijn. Als ik er ben, prima. Als ik er niet ben, ben ik er niet.READ  Nederlandse Van Beek genoemd in Nieuw-Zeeland Een squadron voor India-tour

You May Also Like

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.