RTL Today – Atalanta verplettert Samp om Juventus onder de duim te houden

Atalanta haalde maandag Sampdoria met 4-0 in om Juventus in te halen in de Serie A-race om de Champions League.

Een vroeg doelpunt van Mario Pasalic en een doelpunt van Teon Kompeneres en Alexei Miranchuk in elke helft zorgden ervoor dat Atalanta drie punten achter Juventus bleef, dat vierde staat na het verslaan van Empoli op zaterdag.

Het team van Gian Piero Gasperini heeft een wedstrijd in handen die, als ze winnen, hen boven Juventus zal brengen dankzij hun superieure onderlinge record.

De voorbeeldige aanvallende vertoning in het stadion van Joyce Atalanta bezorgde hen pas hun tweede overwinning in acht Serie A-wedstrijden sinds het begin van het jaar, waarmee een einde kwam aan een reeks van vijf wedstrijden in de competitie zonder overwinning.

Het was ook hun eerste thuisoverwinning in de competitie sinds eind november en hun vierde overwinning in Bergamo dit seizoen.

Pasalic opende in de zesde minuut de score met een krachtige kopbal die Vladimiro Falcone bij Samp volledig miste.

De Kroatische international scoorde dit seizoen zijn negende doelpunt in de competitie nadat hij voor de aftrap Ruslan Malinovsky had vervangen.

Malinovski, die zich onlangs uitsprak tegen de Russische invasie van zijn thuisland Oekraïne, zou eigenlijk starten, maar liep een kuitblessure op tijdens de warming-up voor de wedstrijd.

De 24-jarige werd gefotografeerd terwijl hij aan de zijlijn sprak met landgenoot Vladislav Supriha, die wordt uitgeleend aan Samp van Dynamo Kiev.

“We kunnen zien dat Ruslan momenteel wat problemen heeft… we proberen hem te helpen, maar het is moeilijk”, vertelde Martin de Ron aan DAZN.

READ  Will Young brengt ode aan Ross Taylor met Centurie boete tegen Nederland

Kompmineers maakte vlak voor het halfuur het tweede doelpunt toen hij een rustig einde maakte uit een pass van Matteo Pesina.

Nadat Francesco Caputo twee goede kansen had gemist om Samp terug in de wedstrijd te brengen, annuleerde hij in de 61e minuut een doelpunt vanwege de Nederlandse middenvelder Kopmainers als een van de punten voor Atalanta.

De 24-jarige richtte de Rus Miranchuk op, die amper vier minuten voor het einde van de wedstrijd vier minuten voor het einde van de wedstrijd de score afrondde met een prachtig individueel doelpunt.

Middenvelder Miranchuk leek bijna verlegen nadat hij langs drie spelers was gedribbeld voordat hij een prachtig schot door Falcone schoot om een ​​bijna perfecte avond voor Atalanta af te sluiten.

Hij is een goede vriend van Malinowski en werd omringd door teamgenoten die hem steunden nadat hij dit seizoen zijn tweede doelpunt in de Serie A scoorde.

“Miranchuk is een geweldige kerel,” voegde de Ron eraan toe. “Zij (hij en Malinovsky) praten altijd met elkaar, er is niets anders dan vriendschap tussen hen.”