Qatar sluit WK-debuut af met verlies tegen Nederland – NBC10 Philadelphia

bij het toernooi vol onrustHet WK 2022 wordt niet georganiseerd door Qatar.

Qatar werd het eerste team dat werd uitgeschakeld in het groepsspel na het verliezen van hun eerste twee wedstrijden. Het gastland keerde dinsdag tegen Nederland voor de laatste keer terug op het veld, op zoek naar punten om hun eerste deelname aan het WK op een hoog niveau af te sluiten.

In plaats daarvan verliet Qatar het toernooi van 2022 met lege handen, zonder een enkel punt, want Oranje won Groep A met een 2-0 overwinning.

Qatar opende de WK-finale van dit jaar op 20 november met een wedstrijd tegen Ecuador. De dubbel van Enner Valencia in de eerste helft was te veel voor Qatar, aangezien ze het eerste gastland ooit werden dat hun openingswedstrijd verloor.

De historische strijd van Qatar ging door in de tweede wedstrijd. Terwijl Mohamed Muntari van de bank kwam voor Qatar om hun eerste WK-doelpunt te scoren, was de Senegalese aanval overweldigend en scoorde drie doelpunten om de overwinning te bezegelen.

Door het verlies was Qatar het eerste land dat permanent werd uitgeschakeld in de knock-outcompetitie van het toernooi en plaatste het land bij Zuid-Afrika als het enige andere gastland dat werd uitgeschakeld in de groepsfase.

Het jonge duo Cody Jaco en Frenkie de Jong haalde dinsdag in de wedstrijd het beste uit de Qatarese doelman Meshaal Barsham en beroofde Qatar van moreel.

Terwijl Qatar slechts vijf schoten incasseerde – vergeleken met 13 in Nederland – waren er drie op doel en die bleven er goed uitzien, waaronder een punt in de 80e minuut dat werd gered door de Nederlandse doelman Andries Nobert nadat hij was gered. Het als eerste geplaatste team in de achtste finales staat buiten Groep A.