Pokemon Crimson en Purple: Hidden Treasure of Area Zero Deel 2: Indigo Disk – Praktisch

Pokemon Crimson en Purple: Hidden Treasure of Area Zero Deel 2: Indigo Disk – Praktisch

“Het is erg verliesbaar.” Dit is hoe de Nintendo-vertegenwoordigers die naast mij zaten mijn ontmoeting met Amaris beschreven, een van de vier eliteleden van Blueberry Academy. Uiteraard besloot ze haar gevoeligheid voor verliezen te testen. Ik gaf al leiding aan een onbekend team, maar ik ging nog een stapje verder. Ik maakte ook een paar bewegingen waarvan ik wist dat ze typefouten bevatten, gewoon om te zien hoe bestraffend de reactie zou zijn. Ze maakten geen grapje. Ze verloor en schakelde slechts vier van haar zes Pokémon uit, ondanks dat haar Aas verscheen. Dit was niet de uitkomst waar ik op hoopte, maar ik was onder de indruk van hoe zwaar het gevecht was en hoe het team en de beslissingen van Amaris de “elite” in de Elite Four plaatsten. Ik heb misschien verloren, maar zoals elke coach die zijn geld waard is je zal vertellen: er is altijd een terugval, en ik kijk ernaar uit als de puck valt.

Indigo Disk is de tweede DLC voor Pokémon Scarlet en Violet. In tegenstelling tot The Teal Mask kun je het niet spelen voordat je het basisspel hebt voltooid. Dit is downloadbare content (DLC) voor het eindspel; Je moet het hoofdverhaal van Scarlet, Violet en The Teal Mask voltooien om er toegang toe te krijgen. Zodra je dit doet, reis je naar een heel nieuw gebied, Blueberry Academy, een zusterschool van de Naranja Academy. Daar herenig je met een aantal oude vrienden, ontmoet je spannende nieuwe trainers en vecht je tegen ze. Oh, en er zijn ook enkele nieuwe (en oude) Pokémon die je kunt vangen. Het is allemaal Pokemon-achtig, op de beste manieren.

READ  Apple's 2021 iPhones zouden een portretmodus hebben voor video

Mijn tijd bij The Indigo Disk is misschien geëindigd met een gevecht tegen Amarys, maar het begon met een reis naar het Terarium van de Blueberry Academy, een enorme faciliteit die veel verschillende omgevingen nabootst, van tropische stranden tot bevroren toendra. Uiteraard wordt het terrarium bewoond door Pokémon die afkomstig zijn uit die omgeving. Een deel van de aantrekkingskracht is de enorme hoeveelheid Pokemon hier. Elke starter van voorgaande generaties verschijnt en biedt een uitstekende gelegenheid om je Pokedex in te vullen en te zien hoe deze Pokémon zich in het wild gedragen. Het komt niet alleen van Poke Balls die worden uitgedeeld door vriendelijke professoren. Wie weet?

Dit is downloadbare content (DLC) voor het eindspel; Je moet het hoofdverhaal van Scarlet, Violet en The Teal Mask voltooien om er toegang toe te krijgen.

Natuurlijk is het Terarium niet alleen een plek om Pokemon te vangen, hoewel je daar zeker veel tijd aan kunt besteden als je wilt. De Indigo Disk voegt niet alleen enkele nieuwe evoluties toe, zoals Archuladon, die is voortgekomen uit Duraludon, en nieuwe Paradox Pokemon zoals Raging Bolt en Iron Crown; Het brengt ook een groot aantal terugkerende Pokémon terug die veel verder gaan dan de terugkeer van oudere starters. Ik kan geen exacte cijfers geven zonder te worden verbannen naar Area Zero, maar het volstaat te zeggen dat het een groot aantal is, en het zal enige tijd duren om ze allemaal te vangen.

READ  Final Fantasy XIII, The Artful Escape en nog zes games komen binnenkort naar Xbox Game Pass

Ik denk echter dat de echte attractie voor velen het Terarium zelf is. Het is zo groot en vol details, dat ik het met veel plezier heb verkend. Ik kan op het moment dat ik dit schrijf nog niet over veel coole details praten, maar er zijn er veel, en ik kijk ernaar uit om wat tijd door te brengen met het verkennen van het Terarium als ik de kans heb.

Natuurlijk is het niet alleen maar plezier bij Blueberry Academy. Dit is een school, wat betekent dat je lessen kunt volgen, en van wat ik heb gezien lijken ze erg praktisch. Degene waar ik stopte, werd gevangen gehouden in het Terarium en ze gaven mij de opdracht een Alolan Pokemon te vangen en terug te brengen. Het lukte me om de Alolan Grimer en Alolan Exeggutor te bemachtigen voordat ik terugkeerde, waardoor iedereen huiswerk had. Sorry.

En dan zijn er natuurlijk de gevechten. Blueberry Academy legt een zware nadruk op dubbele gevechten, wat een extra laag toevoegt aan je tactische en teambuildingbeslissingen, dus je kunt maar beter bereid zijn om een ​​paar Poke Balls te gooien wanneer je een rivaliserende Trainer tegenkomt. Ik heb in mijn tijd met The Indigo Disk maar een paar gevechten gespeeld, maar elk gevecht was een gedenkwaardig gevecht en daagde me uit om mijn team te beheren, wedstrijden te scripten en zetten te kiezen.

De Indigo Disk lijkt alle post-game-inhoud toe te voegen die een Pokemon-fan zich maar kan wensen.

Toen ik me eenmaal min of meer op mijn gemak voelde, was het de vierde elitetijd. Net als bij Gym Leaders in het basisspel moet je een taak voltooien die bekend staat als de Elite Trial voordat je daadwerkelijk individuele Elite Four-leden kunt uitdagen en ze kunt ontmoeten in een Pokémon-op-Pokémon-gevecht. In het geval van Amarys betekent dit dat je met Koraidon of Miraidon door een reeks luchtringen moet racen, wat me vaak doet denken aan een van de hindernisbanen in Spyro the Dragon. Oh, had ik al gezegd dat Corydon en Merydon nu kunnen vliegen? Ze kunnen nu vliegen en jij kunt dat gebruiken om op coole manieren door het terrarium te bewegen. De Elite Trial van Amarys was niet bijzonder moeilijk, maar het was een leuke afwisseling van het traditionele Pokemon-spel en geeft je iets leuks te doen voordat je het tegen een van de Elite Four-leden opneemt.

READ  Mario Party is een "bittere herinnering" van de componist van Chrono Trigger

Ik heb die strijd tegen Amarys niet gewonnen, maar het maakte me nog enthousiaster om terug te keren naar The Indigo Disk. Met meer dan 230 nieuwe en terugkerende Pokémon om te zien en te vangen, een spannende omgeving om te verkennen en krachtige trainers om tegen te vechten, lijkt Indigo Disk alle post-game content toe te voegen die een Pokémon-fan zich maar kan wensen. Persoonlijk kon ik niet wachten en daarom speelde ik mijn exemplaar van Pokemon Scarlet zodra ik thuiskwam. Ik heb een herkansing om voor te trainen.

You May Also Like

About the Author: Ebert Brink

'Reader. Furious humble travel enthusiast. Extreme food scientist. Writer. Communicator.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *