Paris Saint-Germain scoort de last-minute winnaar in de Ligue 1 League

Titelverdediger Paris Saint-Germain pakte in de laatste loopgraaf hun 3-2 overwinning op Saint-Etienne met 3-2, waardoor het gat met Lille, de leiders van de Ligue 1, tot één punt werd verkleind.

Paris Saint-Germain scoorde de gelijkmaker in de tweede minuut van de blessuretijd, maar Mauro Icardi kopte een voorzet van Angel Di Maria drie minuten later toen de wissels elkaar ontmoetten en Paris Saint-Germain een broodnodige overwinning bezorgde.

Kylian Mbappé scoorde de andere twee doelpunten voor de eigenaren van het land.

Na dit weekend waren er nog maar vijf wedstrijden in een van de meest nabije titelraces sinds vele jaren.

De derde plaats Monaco versloeg het worstelende Bordeaux met 3-0 om één punt achter Paris Saint-Germain en één punt voor te blijven op de vierde plaats Lyon, die Nantes met 2-1 veroverde met twee doelpunten van de Nederlandse spits Memphis Depay.

Lyon zal aanstaande zondagavond gastheer zijn.

Depay had een slimme pass van de Braziliaanse middenvelder Lucas Pacita om de bal in de vierde minuut over doelman Alban Lafont te snijden en scoorde vanaf de penaltystip in de 36e minuut nadat La Fonte spits Carl Tocco Ecampi miste.

In het Parc des Princes maakte Mbappé in de 78e minuut een prachtig doelpunt gelijk, één minuut nadat spits Denis Bwanga de bezoekers aanvoerde, en scoorde hij in de 86e minuut een strafschop na een fout van doelman Etienne Green.

Paris Saint-Germain schonk de bezoekers een doelpunt toen Bwanga veel ruimte kreeg op de linkerflank en doelman Sergio Rico raakte het hard toen Roman Hammamet erin slaagde in te grijpen.

READ  Spanje en Nederland noemen testteams - TotalRL.com | Rugby League Express

Aanvaller Kevin Volland zette Monaco in de 28e minuut op voorsprong met een pass van zijn partner Wissam Ben Yedder, vleugelspeler Gilson Martins schoot direct na rust en invaller Stephan Jovic kopte in de derde minuut.

Monaco heeft in zijn laatste 21 wedstrijden in totaal slechts één keer verloren.

Lens speelde 1-1 gelijk met Brest, één punt voorsprong op Marseille op de zesde plaats in de jacht op winnaars van de vijfde plaats in de Europese League.

Dijon, die als laatste 12 keer eindigde in de competitie, won thuis met 2-0 van Nice in het midden van de tafel.

Aan de andere kant speelde Nimes 1-1 gelijk met Strasbourg, terwijl Reims en Metz de doelpuntenmakers niet irriteerden.