‘Paraplu’s hebben geen betekenis in Nederland. Ik ben een meisje van het regenpak-type ‘

Foto: Mathilde Grenode

Sports Equality Advocate Merida Miller (32) verhuisde in 2017 van de Amerikaanse oostkust naar Amsterdam. Hij is de oprichter Het project is onverschrokken, Een naschools programma voor meisjes die stereotypen doorbreken door middel van activiteiten zoals boksen, skateboarden en kunst, en die zelfvertrouwen opbouwen. Ze is een beetje een strobwafel, maar het moet wel oud zijn; Ze houdt van tulpen, maar twijfelt aan de onberispelijke redenen van Kugenhope.

Hoe ben je in Nederland terecht gekomen?

Het is een beetje romantisch en een beetje werk. Ik was op een gegeven moment in mijn leven waar ik toe was aan een grote verandering en ik wilde altijd al in Europa wonen. Mijn vriend woonde in het Engels en in Londen, dus we deden het ver weg en we wilden een plek vinden om samen een nieuwe start te maken.

Ik werkte toen bij Under Armour. Ze hebben hier een kantoor, dus ik ging naar ze toe en kwam voor een weekendvakantie om te zien hoe we Amsterdam leuk vinden. Het was februari, het was koud, het regende, het was nat, we hadden zoiets van: ‘Ja. OK. Dit is geweldig. ‘Ik heb een interne business case gemaakt om te zeggen dat ik graag zou willen verhuizen naar het kantoor in Amsterdam en ik ben erg dankbaar dat het is gebeurd.

Hoe omschrijf je jezelf – een buitenlander, een dwergpapegaai, een immigrant, een international, enz.?

Hmm. Expo-Lovepad, misschien. Ik denk dat het een liefdespotje was, ook al kwam mijn vriend hier niet vandaan omdat we allebei een plek wilden om opnieuw op te starten. We hielden allebei zoveel van Amsterdam. Ik denk dat dit de juiste maat stad is. Ik ben geen meisje uit de grote stad. Deze plek is groot genoeg om altijd te gebeuren. En wat ‘Expot’ betreft, ik denk dat ik net onder de gemeenschap sta.

Hoe lang ben je van plan te blijven, en waarom?

Dit is een moeilijke vraag, en ik denk dat het nog steeds een moeilijke vraag is die we vorig jaar allemaal met Corona hadden. Ik verlies de toegang tot mijn familie. Naar Amerika willen gaan is voor mij de grootste balans. Maar aangezien het project onbevreesd en succesvol is en ik het meen, wil ik zien hoe ver ik kan gaan. Ik hou zo veel van Amsterdam. Mijn partner en ik zeggen dat we zullen evalueren waar we heen willen over 2-3 jaar, maar nu zijn we hier.

READ  Nog vijf nieuwe ToBRFV-besmettingen in Nederland

Spreek je Nederlands en hoe heb je het geleerd?

Nee, dat doe ik niet. Maar meestal begrijp ik dat. Ik ben erg goed in het nemen van aanwijzingen voor het milieu, ik kan het tot op zekere hoogte lezen, maar ik heb het er nog niet echt over. Ik neem graag een week vrij en doe meer intensieve studie, maar mijn werk is zo hard nodig, en ik werk elke dag van de week, nu heb ik geen hersencapaciteit om iets nieuws toe te voegen. Volgend jaar, als het om werk gaat, iets meer

Wat is je favoriete Nederlandse ding?

Ik heb verschillende … eerste druppel. Ik hou van zwarte drank, ik hou van de druppel. De volgende zijn de kloksandalen die ik elk jaar op de Albert Cube-markt koop. En Stroop-wafels, Maar ik vind ze leuk als ze oud zijn. Ik hou er niet van dat ze nieuw zijn van ijzer; Ik hou van de zeer goedkope die je bij de vrachtwagen koopt. ik hou van Bitterheid En mosterd.

Maar waar ik echt niet mee kon leven, waren de beugels. Als ik terugga naar de VS, zal ik ongeveer 100 paar in mijn geval stoppen. Eerlijk gezegd, als ik terugga naar de Verenigde Staten, zijn het allemaal geschenken die ik breng. Ze zijn erg licht van gewicht. Wanneer mensen op deze Facebook-forums vragen wat ze als cadeau moeten meenemen: armbanden – geen vraag.

Hoe ben je Nederlands geworden, en waarom?

Ik moest erom lachen. Tweemaal per week, elke week, ga ik naar Skatepark om skateboards, skateboardhapjes en soms een kapotte, roestige backfeed vol met een kind te leren. Regen, wind – wat dan ook, je ziet me door de stad duwen. Het heeft geen versnellingen; Dit is niet een van die mooie elektra Vrachtfiets, Dit is een oude school Vrachtfiets​ In de Verenigde Staten weet ik niet eens wat Vrachtfiets Was. Ik weet hoe ik moet fietsen, maar ik fiets niet omdat de plaats waar ik woonde erg gevaarlijk is om op straat te gaan.

Het weer hier is niet mijn favoriet, maar ik voer het uit. Ik heb een goedkope regenbroek, actie of wat dan ook, je glijdt alles uit wat je draagt. Ze zijn levensduur. Ik stop ze overal. Ik heb ongeveer 1000 regenjassen. Amsterdam is een stad die meer één kant op waait dan ik had verwacht. Paraplu’s zijn volgens mij zinloos, dus ik ben een regenpakmeisje.

READ  China's invoer van apparatuur voor het maken van IC's uit Nederland herstelt zich vooruitlopend op geruchten over nieuwe beperkingen

Welke drie Nederlanders (dood of levend) zou je willen ontmoeten?

Eerste Xiaojeng Zhao​ Hij is een geweldige illustrator en hij gebruikt zijn talent en media om te vechten voor raciale gerechtigheid en LGBTQI + bevrijding. Hij heeft onlangs deze geweldige posters gemaakt Hivos Ze zijn overal en zeggen ‘ik ben vrij om te zijn’. Ze zijn mooi. Ik vind het geweldig hoe fantastisch ze bij haar werk betrokken is, en ervoor zorgend dat ze allerlei soorten mensen en gezichten vertegenwoordigt. Ze gebruikt haar medium, chart en haar unieke stem als platform om anderen te inspireren.

Skiër Bibion ​​mentaal, Drievoudig gouden medaillewinnaar op de Paralympische Winterspelen, is helaas overleden. Ik zag haar drie of vier jaar geleden een persoonlijke lezing houden op een Tedex-meisjesshow en ik was erg onder de indruk. Ze was vol vuur terwijl ze alles passeerde. Ik leerde mensen met een handicap skiën en snowboarden, wat tot nu toe verreweg mijn favoriete baan is, dus toen ik zag dat ze dit hier deed, was het vergelijkbaar met de mijne, en omdat ze onbevreesd was.

De laatste is drie: Lakisha, Veronica en Sohna. Het zijn drie jonge vrouwen die een initiatief hebben opgericht Duw naar binnen Leerplicht racisme en discriminatie op Nederlandse scholen. Wat ik leuk aan hen vind, is dat ze de oproep tot actie zagen, een ruimte creëerden en er achteraan gingen. Ik vind wat ze doen zo geweldig.

Wat is je beste reisbestemming?

Breng goede wandelschoenen mee! Mijn favoriete ding over Amsterdam is wandelen door de straten. Ik zie dat elke buurt zijn eigen karakter heeft en mensen blijven bij Centrum en Jordan, ze zijn mooi, maar Nord en Ost zijn zo cool en zo cool. Plaats wat naalden op de kaart voor verschillende plaatsen waar je koffie of ander eten wilt vangen, loop en draai dan helemaal. Wondelpark is prachtig, maar ik vind het niet het leukste park van Amsterdam. Ik hou echt van Beatrixpark en Flavopark, en ze zorgen ervoor dat je het centrum verlaat.

Vertel ons iets geweldigs dat je over Nederland hebt gevonden

Ik hou ervan hoe mysterieus de planning van de Kukenhof-tuinen is en hoe ingewikkeld ze zijn. Als je het in de lente bezoekt, is het net alsof je de Queen’s Gardens in Alice in Wonderland bezoekt. Alles is mooi, adembenemend – maar, weet je, een beetje te perfect. Het voelt anders.

READ  Een Nederlandse inlichtingendienst zegt dat Rusland het op de Nederlandse Noordzee-infrastructuur heeft gemunt

Bollen planten, om ze in de juiste volgorde te laten verschijnen, is een gekke planning. Dit is geweldig. Ik herinner me dat we een van de tuinmannen vroegen waarom er geen insecten of bijen waren, en hij was er erg grappig over, een beetje actief en keek van links naar rechts. Ik denk dat ze insecten hebben om kruisbestuiving van bloemen te voorkomen, want je krijgt nieuwe tulpenrassen. Ik weet niet of de hele plaats een soort pesticidenbel heeft of zoiets, maar als je erover nadenkt, is het spectaculair en raar.

Als u maar 24 uur in Nederland was, wat zou u dan doen?

Ik zou ’s ochtends naar Friesland gaan en op een Fries paard op het strand rijden. Dit staat op mijn bucketlist met dingen om te doen in Nederland. Ik heb altijd van Friese paarden gehouden en ze zijn al sinds mijn kindertijd een van mijn favorieten. Toen ik in de VS was, had ik een evenement, ik zou meedoen. Maar toen ik naar Amsterdam ging, was paardrijden duur, onbereikbaar en wilde ik vrienden ontmoeten bij andere sporten.

Ik neem de trein terug naar Amsterdam en ga naar mijn favoriete koffiezaken en zorg dat ik wat bonen mee naar huis kan nemen. ik vind het heel erg leuk Patetta En Mond​ Ik ging met vrienden picknicken en zat ergens in een gracht en genoot van de zonsondergang. Er is niets beters dan boten die in de zon varen. Eindelijk, als het tijd is om als laatste te gaan, pak ik mijn sandalen en neem afscheid van dit prachtige stadje.

Lees meer over Project Fearless Hier

Merida Deborah was met Nichols-Lee aan het praten

DutchNews.NL Bedankt voor het doneren aan

Het team van DutchNewsNL wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze informatie over de Coronaviruscrisis in de avonden en weekenden uit te breiden en u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.NL Al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over Nederlandse aangelegenheden kunnen bieden. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Je hebt nog niet gedoneerd, maar als je wilt, U kunt dit doen via Ideal, Creditcard of PayPal.

You May Also Like

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *