Ongedekt: Jaspis Gist | kunst en Vermaak

We zijn deze week terug in onze archieven om u aflevering 142 te brengen, opgenomen in augustus 2019. Als u vragen heeft over gist, hoe het werkt en het belang ervan in het bierbereidingsproces, kunt u terecht bij Jasper Yeast-oprichters Jasper Akerboom en Travis Tedrow. . Ze hebben podcast-presentator Chris Sands veranderd van helemaal niets weten over gist tot bijna niets weten. Dit is een bewerkt fragment uit hun gesprek.

niet bedekt: Dus je kweekt gist, neem ik aan?

Jasper Ackerbom: We kweken gist, isoleren gist en doen kwaliteitscontrole voor mensen.

niet bedekt: En jullie hebben allebei eerder als brouwontwerper gewerkt, toch?

Travis Tedro: Dit is correct. Ik ben in 2007 begonnen met brouwen, heb daarvoor stage gelopen, heb in verschillende mid-Atlantische brouwerijen gewerkt en Jasper brouwt sinds…wanneer?

Ackerbom: Ik denk dat het 2013 of zo was, ik sloot me aan bij Lost Rhino. Jij hebt hun lab opgezet. Ik werkte vroeger als onderzoekswetenschapper en ontwierp eiwitten die signalen in de hersenen signaleren, maar ik sloot me aan bij Lost Rhino om hun laboratorium op te zetten, ging toen fulltime aan de slag en begaf langzaam mijn weg naar de brouwerij daar.

niet bedekt: Dus toen je in Lost Rhino was, was dat omdat je geschiedenis wist, of was je al een kenner van ambachtelijk bier of een thuisbrouwer?

Toen ik naar de VS kwam, was mijn idee van Amerikaans bier zwak, denkend dat het allemaal Bud Light, Miller Lite, lage kwaliteit, goedkoop, gemakkelijk, NASCAR-drinkend was. De beweging voor ambachtelijk bier was al begonnen, en ik herinner me dat ik thuiskwam in Nederland en wat bier kreeg, en mensen zeiden: ‘Wauw, dat is cool. Wat is daar aan de hand?’

Dus ik was echt dol op bier en brouwen, duidelijk mijn wetenschappelijke achtergrond en isoleerde mijn gisten om bier te krijgen, daarom hebben we contact opgenomen met Lost Rhino. We hebben bier gemaakt met 100% Virginia-ingrediënten en we hebben de gistsoort naar de tafel gebracht.

niet bedekt: Hoe doe je [Travis] Aan de slag met ambachtelijk bier? Wat deed je vroeger?

Tedro: Ik werk al een tijdje op de heuvel, brieven schrijven aan kiezers, eigenlijk voor Alabama. Het was leuk werk, een soort plek voor mij. Ik dacht altijd dat ik iets zou doen met mijn handen, op mijn voeten. Ik heb thuis wat gebrouwen tijdens mijn studie, en zoals elke thuisbrouwer had hij goede ervaringen en zei toen: “O, ik ga een brouwerij beginnen. Ik ben hier duidelijk heel goed in.”

Ik verhuisde in 2006 naar Portland, Oregon. Destijds dacht ik dat dit een plek moest zijn voor kansen in de drankindustrie. Met de bedoeling een baan te vinden, vond ik heel snel mijn weg naar de werkloosheid. Ik had een stage – het was het beste wat ik kon bedenken, en het was geweldig. Als je met de brouwer kunt praten om je stage te laten lopen, kun je veel leren zonder dat je zoveel hoeft te poetsen als een beginnende brouwer.

READ  Iron Maiden Tour 2022: waar tickets, data, schema en openingsevenementen te kopen

You May Also Like

About the Author: Maaike Taai

'Organisator. Social media-nerd. Algemene communicator. Bacon-geleerde. Trotse pionier op het gebied van popcultuur.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.