Olympische Spelen: India en België sluiten zich aan bij Australië en Duitsland in halve finales hockey, sportnieuws en topverhalen

TOKIO (Reuters) – India bereikte zondag (1 augustus) de halve finale van het herenhockeytoernooi op de Olympische Spelen voor het eerst sinds 1980 met een 3-1 overwinning op Groot-Brittannië tegen België in Tokio. Speelgoed.

Australië en Duitsland spelen de andere halve finale.

India, dat de laatste acht gouden medailles won in hockey op de Olympische Spelen van 1980 in Moskou, schoof 2-0 op aan het einde van de eerste helft dankzij doelpunten van Dilpreet Singh en Gurjant Singh.

Nadat India in de 45e minuut een doelpunt had toegegeven, bezegelde India de overwinning toen Hardik Singh er enkele minuten voor het einde van de wedstrijd 3-1 van maakte.

België maakte een einde aan de reeks van Spanje met een 3-1 overwinning, waaronder twee doelpunten van competitietopscorer Alexander Hendricks.

Eerder op zondag bereikte Australië de halve finale door in de zinderende hitte van Tokio Nederland na strafschoppen te verslaan, terwijl Duitsland Argentinië versloeg.

Een sterke prestatie van doelman Andrew Charter, die de nul hield in de strafschoppenserie – Australië won met 3-0 nadat de stand 2-2 was aan het einde van de normale speeltijd – hielp Kookaburras de wedstrijd te winnen.

“Het is absoluut geweldig”, zei Charter.

“Hier naar buiten gaan en de last een beetje nemen, dat is goed voor mijn zelfvertrouwen en het is goed voor het team dat defensief vooruit gaat.”

De Australiërs hadden dankzij twee goals van Tom Wickham twee keer de leiding in de wedstrijd genomen, maar het hard vechtende Nederlands elftal bracht de stand op gelijke hoogte met goals van Mink van der Weerden en Jeroen Hertzberger.

De Nederlandse doelman Bermin Black gaf de rol van Charter toe in de strafschoppenserie.

Hij zei: “Het charter heeft behoorlijk wat bespaard en het was moeilijk om de Australiërs onder druk te zetten.

“Ik denk dat als je er drie (penalties) mist en ze scoren er drie, ze het verdienen om te winnen.” Door de uitslag zou het Nederlands herenteam voor het eerst sinds 1984 niet meer deelnemen aan de halve finales van het Olympisch hockeytoernooi.

Australië speelt dinsdag tegen Duitsland nadat de Duitsers een gemakkelijke overwinning behaalden op olympisch kampioen Argentinië.

Duitsland opende de score in de 19e minuut toen verdediger Lucas Wendveder een lage en krachtige penalty aan de linkerkant van het doel schoot, waardoor de Argentijnse doelman Juan Vivaldi geen kans kreeg om de bal te stoppen.

Tien minuten in de tweede helft voegde het Duitse team hun voordeel toe door te scoren uit een nieuwe strafschop, waardoor ze een beetje bang waren voor de Argentijnen.

“Het weer is heet, Argentinië is heet en we willen het gewoon cool maken en onze Duitse stijl spelen en ik denk dat we dat precies hebben gedaan”, zei spits Christopher Rohr.

Het vierde kwart zag één doelpunt van elke kant, inclusief Windfeder’s tweede, waardoor de eindstand op 3-1 kwam te staan.