Nederland versloeg Spanje en won de FINA Women’s WP World League Europe Final

Tenerife, Spanje – De laatste dag van de competitie zal geen evenement zijn als het gaat om het beslissen wie er doorgaat naar de FINA Women’s Waterpolo World League Super Finale later dit jaar, maar het gaat over de trots van enkele van ’s werelds toonaangevende landen. Ging oog in oog. Een dagtaak voor deze geweldige atleten nadat de Nederlanders Spanje veroverden en Italië Hongarije omverwierp.

Nederland, Spanje, Italië en Hongarije hebben zich gekwalificeerd voor de Super Finals en hun voortgang zal nauwlettend worden gevolgd door de FINA Wereldkampioenschappen in juni-juli.

Spanje 11 Nederland 12 – 1Heilig-2ND Classificatie

Nederland versloeg Hongarije met een voorsprong, waardoor de Olympische bronzen medaillewinnaar in het midden van de derde periode slechts vier minuten tijd had om te finishen. Ploegen die negen keer met Nederland hebben gelijkgespeeld, hebben maar twee keer met Spanje 7 moeten gelijkspelen.

Nederland stond in de kwartfinales met 3-2 voor, bij rust met 6-5 en in de finale met 9-9. Nederland kwam drie keer op voorsprong en het einddoel viel Sabrina van der Slut Tijd 2:40. Spanje had een dubbele vrijstelling maar kon niet binnen twee minuten wisselen.

Match Heroes
van der Sleuf Hij scoorde tweemaal in het laatste kwartier om de winnaar veilig te stellen, maar het hele team verdiende erkenning. Pente Rose Hij scoorde drie doelpunten in de eerste helft, maar bevond zich aan het einde van de rode kaart voor defensie met meer interesse dan 1:47 in de derde periode. Bee Artis Hij scoorde opnieuw vier doelpunten voor Spanje, waarmee hij alle drie de laatste drie gelijk maakte, waaronder een poging van 4:23 voor 11-11 in de tweede helft. teamgenoten Bala Leighton drie en Anna Espor Hij had met de twee ook Spanje op de foto.

READ  Nederland schorst alle vaccins tegen het coronavirus met het medicijn AstraZeneca

Keerpunt
Oranje stond met 2-0 achter en nam de leiding in het eerste kwart; Dat is Leighton Derde en om 4:10 nam Spanje de leiding 7-6 Van der Sluts Er waren alle veranderingen in de winnende wedstrijd.

Statistieken liegen niet
Nederland won het aantal extra man-aanvallen met zeven krachtige pogingen van 13, vergeleken met twee van de zeven pogingen van Spanje.

Waar het op neerkomt:
Geen enkele reputatie is bestand tegen geschoten tegenstand en liet zien dat Nederland tegenwoordig een van de klassieke teams ter wereld is. Spanje marcheerde zaterdag met 8-2 tegen Hongarije, maar was niet in staat om de epische inspanning te herhalen die twee dagen lang buiten de menigte van Barbania liep.

Hongarije 9 Italië 10 – 3RD-4E Classificatie

Het was misschien geen wereldkampioenschapswedstrijd en het was niet belangrijk in de grote dingen, maar het was een clash tussen naaste buren en stoere concurrenten in de waterpolowereld.

De Hongaarse Olympische bronzen medaillewinnaars speelden een tweede viool tegen Italië en leidden met 2-1 voordat ze in het eerste kwartaal met 2-2 gelijkspeelden; Hongarije streden met 5-3 en 6-3 bij de rust in de derde periode voordat het wraak nam op een slechte aanval door vier keer op rij een 7-6 voorsprong te geven op 2:21.

Legendarische krijger Roberta Bianconi (32) maakte bij de laatste pauze gelijk met zijn tweede doelpunt op 7-7. Hongarije zag objecten met twee snelle goals in de vierde.

van Bianconi Twee doelpunten – een met een marge van 5-3 en vervolgens een gelijkspel – maakten haar rotsvast. Daphne Pettini, Onverschrokken op het internationale podium voor Tenerife, maakte hij zijn stempel met twee doelpunten en een aanvaller Valeria Palmyra Eiste er nog twee. van Hongarije Natasha Rybanska En Dorothy Chilaki Beiden scoorden tweemaal.

READ  Een Nederlandse rechtbank heeft Shell Nigeria veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan boeren

Keerpunten
van Chilaki Voortdurende doelpunten vanaf de linkerkant zorgden voor de gelijkmaker van Hongarije en markeerden vervolgens zijn team in de derde periode na een Italiaanse poging om te domineren. Bettini Het bracht Italië vervolgens tot drie opeenvolgende goals பல்மீரி Extra winnaar vanuit de rechterpostpositie in uitstervende posities.

In dit geval was het hetzelfde als de wedstrijd als het ging om de extra man-aanval. Italië stuurde vijf van de twaalf en Hongarije vijf van de dertien.

Hongarije moet Italië voorbij zijn gegaan. Dat gebeurde echter niet en Italië eiste de vroege opscheprechten voor Boedapest in 2022. Richt je op de beste schietopties, het was elegant om Italië aan te vallen met verbluffende passes.

Frankrijk 10 Griekenland 15 – 5E & 6E Classificatie

Griekenland versloeg Frankrijk voor de vijfde plaats – niet het niveau dat ze wilden vullen op de eerste dag van de finale. Griekenland was traag, maar controleerde de wedstrijd na een 5-2 openingskwartier, met slechts één doelpunt bij de rust. De derde periode kwam toen Frankrijk Griekenland versloeg met 11-7 – 11-7 met vier doelpunten. Griekenland droeg de laatste Franse aanval en won met vijf doelpunten om de wedstrijd te beëindigen.

Griekse spits Elini Senaki De eerste twee doelpunten van de wedstrijd, de tweede honkslag en het vierde doelpunt waren een onstuitbare kracht vanaf twee meter. Louis Gillett (Boven) leidde zijn team met vier goals, eerst van diep rechts; Vanaf de tweede zin; Derde grote schuifregelaar naar linksboven en vierde naar vierde.

READ  Klimaatfinanciering: Nederland kondigt in New York € 40 miljoen aan voor DFD-financiering

Keerpunt
De openingsexplosie met twee doelpunten veroorzaakte vroege schade en de wedstrijd was een spektakel, met 7-2 aan het begin van het derde kwart. Griekenland 11-6 twee minuten in de finale, het resultaat was buiten twijfel, maar Frankrijk herenigd en twee Emma Vernox Doelpunten en vierde Gillette De wedstrijd was 11-9 met nog 6:26 op de klok. Echter, de vijfde Senaki Bij de terugkeer van twee meter won het Griekse team met een score van 12-9 en maakten de jongere spelers van Griekenland de laatste drie doelpunten.

Griekenland blonk uit in extra man-attack cijfers met vijf wijzigingen van negen pogingen. Frankrijk won slechts vier van de 12 pogingen.

Griekenland was op papier het beste team, het meest ervaren en moest het opnemen tegen een Frans team met 10 doelpunten en de oppositie was gelukkig van de gezichten af ​​te lezen. Griekenland moet zich weer richten op het FINA Wereldkampioenschap en voor Frankrijk is het weer een stap dichter bij Parijs 2024.

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'