Nederland versloeg Duitsland en heroverde de EK-titel bij de heren

Nederland herwint de Eurohockey Championship-titel bij de mannen na een overwinning op Duitsland in de finale in Amsterdam.

Het doelpunt van Zip Johnson vanaf het einde van de reguliere speeltijd bracht de gastheren naar 2-2 na een dramatische wedstrijd in het Wagner Stadium.

De Nederlanders wonnen hun zesde Euro Hockey Championship-titel met een 4-1 overwinning uit de shootout.

Nederland, dat in 2017 voor het laatst de titel op eigen bodem won, viel tweemaal voordat het werd gered voor een eenzijdige menigte van 3.000.

Christopher Roher kende Duitsland een strafslag toe, hun eerste gouden medaille op het Eurohockeykampioenschap sinds 2013, en nam 21 minuten later de leiding.

Robert Kemberman maakte vroeg in de tweede helft gelijk voor Oranje voordat Konstantin Stepp vier minuten leek te hebben gewonnen in Duitsland.

Johnson bracht het publiek in een razernij toen hij een strafcorner in het net schoot om ervoor te zorgen dat de titel in de shootout werd beslist.

Een spannende finale eindigde in 2-2 na de reguliere speeltijd © Getty Images

De Nederlandse doelman Birmin Blake bleek de held te zijn toen hij twee Duitse pogingen stopte voordat Jorid Krone een succesvolle slag omzette.

Wereld- en Europees kampioen België sloot het teleurstellende hoogtepunt af met een 3-2 overwinning op Engeland in de wedstrijd om het brons.

België nam de leiding door de strafslag van Tom Poone voordat Sam Ward de gelijkmaker voor Engeland maakte.

Thomas Briels heroverde het voordeel voor België en Boone voegde twee goals toe in zijn tweede wedstrijd om zijn ploeg een kussen te bezorgen.

READ  Neptunus roept Nederlandse regering op investeringsaftrek in te voeren | Rickson

Ward Cat kwam in evenwicht door opnieuw 3-2 te scoren, maar het was een troost omdat België volhield.

Na bij het evenement in de top vijf te zijn geëindigd, hebben Nederland, Duitsland, België, Engeland en Spanje zich gekwalificeerd voor het WK 2023 Heren in India.

De gastheren en Duitsland zullen morgen deelnemen aan de damesfinale.