Nederland domineert Ierland in openingswedstrijd EK

Nederland 4 Ierland 0

Vier doelpunten tegen, maar Ierland zou zeggen dat twee doelpunten beter is dan de laatste wedstrijd die ze tegenkwamen in de WK-finale tegen Nederland in de eerste wedstrijd van het EK in Amsterdam.

Een dubbel van Lauren Luring, met doelpunten van Kia Van Masker en Frederick Matla, schade aan de nummer één van de wereld en de gouden medaillewinnaars.

Ierland kreeg een vroege kans toen de Nederlandse doelman Josein Going gedwongen werd zijn eerste te doen om zijn masker te redden om te voorkomen dat Ana O’Flanagan de omgekeerde boot naderde.

De Nederlanders openden negen minuten later hun account toen de scheidsrechter het stokverdict van Raison Upton over Laura Nunnink deed. Masaker duwde vervolgens de Ierse doelman Aisha McPheron met 1-0 op het verkeerde been.

Vijf minuten later ging Ierland na een basisrun los in de cirkel. De Nederlandse spits had een centimeter nodig om McPheron’s laatste bal voor zijn eerste speeldag binnen te glippen.

Aan het begin van de wedstrijd redde Nederlandse doelman Anne Weinhend van de Ierse Anna O’Flanagan. Foto: Willem Vers / ANP / AFP via Getty Images

Het bezit van balbezit en hoge druk brachten Ierland op een los pad, met een 2-0 voorsprong voor Nederland in het eerste kwart, met hun derde doelpunt in 25 minuten en een derde strafcorner.

Dit keer gebruikte de Nederlandse spits Frederick Madla de brute kracht om de bal door de benen van McFerran te slepen 3-0 in half

Ierland had bijna een nul in het derde kwartaal en dwong een paar circulaire infiltraties af, maar de Nederlanders hadden de volledige controle toen hun druk aan het einde van het kwart vruchten afwierp, waarbij Luring snel reageerde op een chaotische strijd in Colmouth en 4-0.

Hoewel de wereld- en Europese kampioen in de laatste 15 minuten niet scoorden, werd McFarlane gedwongen tot meerdere reddingen, eindigde de wedstrijd in 2018 beter dan twee doelpunten dan Londen, maar Ierland versloeg opnieuw het gastland.

Nederland: J. Abonnees: S. Coolen, M. Versour, L. Nunning, S. von Giles, I Ship, P.D.K., door een Vinendal.

Ierland: A McPheron, R. Upton, N. Evans, K. Mullen, S. McKay, L. Dice, N. Carroll, H. McLaughlin, L. Holden, S. Haxha, A. O’Flanagan. Abonnees: M. Carey, M. Fraser, C. Watkins, N. Daily, H. Matthews, D. Duke, L. Murphy

Scheidsrechters: L. Delforge (Bell), S. Pockelman (Jer.).