Muziekleraar worden – deel twee | Nieuws, sport, banen

Toen mijn muzikale vaardigheden zich onder de voogdij van dhr. J begonnen te ontwikkelen, begon ik te beseffen hoe speciaal en professioneel deze groep was. Er waren zoveel lessen om te leren, zoals: “Je gezicht moet de emotie weerspiegelen van het lied dat je zingt. Je bent hier gekomen om te leren, om te groeien, niet om je tijd of mijn bedrijf te verspillen. Je maakt deel uit van een unieke organisatie als resultaat van het harde werk van de koorleden die ik was hier eerder. Je maakt deel uit van een traditie.”

We wisten dat we minstens zo goed en misschien beter waren dan de meeste universiteitsgroepen in de omgeving. Ik wist ook dat dit was wat ik wilde worden: een dirigent van een schoolkoor zoals de heer J. en een concertspeler/organist in de kerk. Na de middelbare school ging ik naar Grand Rapids Junior College en daarna naar de universiteit om een ​​graad in muziek te halen.

Toen ik in de elfde klas zat, kreeg ik toestemming om deel te nemen aan werk studie een programma. Dit betekent dat al mijn lessen, inclusief “Acapella-koor” Ze waren in de ochtend. Daarna ging ik met de stadsbus naar het centrum naar mijn werk.

Ik kreeg de opdracht om op de bagageafdeling te werken bij “Steketee’s,” lokale winkel. Slechts een paar weken later werd ik gevraagd om het management van de winkel over te nemen Drukkerij. Ik was nu verantwoordelijk voor het printen van alle verkoop- en promotiebanners voor de winkel. Het was een promotie die gepaard ging met een hoger salaris.

De heer Stoutjesdijk, lid van de kerk van mijn vader, werd mijn mentor. Als hij ging jagen of vissen, vroeg hij me vaak om met hem en zijn twee zonen mee te gaan. Ik hoorde dat hij een gebruikte auto te koop heeft. Het was een Plymouth Business Coupe uit 1940. Ik vroeg mijn ouders of ik toestemming kon krijgen om hem te kopen. Ik kwam tot de conclusie dat ik (1) nu met de recente verhoging van mijn salaris in Steketee het me gemakkelijk zou kunnen veroorloven, (2) het veel gemakkelijker naar het werk zou gaan, en (3) ik dacht dat dit betekende dat we een extra auto ter beschikking zouden hebben thuis.

READ  De Belgische Kustpolitie krijgt hulp van haar Nederlandse collega's om overlast te voorkomen deze zomer

Ze gaven hun goedkeuring en dus ben je nu voor $ 125 de trotse eigenaar van de auto.

Ik begon het idee te pushen om mijn studie voort te zetten met als doel een diploma Musical Performance te behalen, maar ik kreeg veel weerstand van mijn ouders. Beroepsmuzikant worden is niet in lijn met hun religieuze denken.

Voor hen riep de professionele muzikant beelden op van turbulente levens en sinistere omgevingen. Het bespelen van het orgel in de kerk op zondag was nodig; Maar alle ideeën voor het maken van muziek voor entertainment waren zo “werelds” En koste wat kost voorkomen te worden, vooral aan de zoon van de minister!

De volgende twee jaar gingen snel voorbij en mijn laatste jaar begon snel. Mijn vader en ik hebben een schikking getroffen na veel controverse en controverse over het musiceren.

Ik ga voor twee jaar terug naar Nederland. Ik zal het apparaat privé bestuderen en bij familieleden wonen. Ik zal mijn eigen kost en inwoning verdienen door te werken voor mijn familieleden die een groot bedrijf hebben in de teelt en export van tulpen.

Ik leerde het tulpenvak, met de bedoeling terug te keren naar de Verenigde Staten en groothandel in tulpenbollen te worden voor mijn Nederlandse familieleden. Het was een soort compromis. Ik denk dat ze hoopten dat ik mijn dwaze droom om over twee jaar professioneel muzikant te worden zou vergeten. Ik ging naar Nederland.

Zonder de financiële hulp van mijn ouders wist ik dat ik mijn studie niet kon betalen. Ik dacht dat ik, na twee jaar professionele leden in Nederland te hebben gestudeerd, misschien in een betere positie zou zijn om mijn ouders te overtuigen om mij toe te staan ​​mijn droom van een leven in de muziek na te jagen.

READ  EU-nieuws: Brawl barst los als Nederland COVID-vaccinpaspoorten aanvalt | wereld | Nieuws

Nadat ik van de middelbare school was afgestudeerd, brachten mijn moeder en twee broers en zussen me naar New York om aan boord te gaan van de SS Niewe Amsterdam, het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, en vertrokken naar Nederland. Mijn oom Gerrit en tante Babe ontmoetten me aan de kade, en al snel waren we op weg naar Lisse. Het zou de komende twee jaar mijn geboorteplaats zijn.

Het eerste bericht dat ik van thuis ontving, vertelde me het verontrustende nieuws dat mijn zussen mijn auto gebruikten “Praktijk leiderschap”. Natuurlijk stelde ik me een heel wrak voor als ik thuiskwam.

Onnodig te zeggen dat ik ze aanspoorde om “Verkoop mijn auto alstublieft onmiddellijk en stuur me het geld.” Misschien had de oorspronkelijke eigenaar, de heer Stoutjesdijk, de auto teruggenomen. Gelukkig was de deal rond voordat mijn geliefde kar werd vernietigd. Ik kreeg het geld, en het was genoeg om me een kleine Duitse motorfiets te laten kopen, DKW Ik had weer wielen.

Ik vond een uitstekende organist/leraar in de buurt van het huis van mijn oom en tante. Hij was bereid om als student aan de slag te gaan. Hij was organist en muzikaal leider van het Symphonic District Orchestra and Chorus. Ik moest auditie voor hem doen en hij had het gevoel dat ik veelbelovend was, vooral op het gebied van improvisatie; Mogelijkheid om direct muziektracks op het toetsenbord te maken. Ik was dolgelukkig en begon mijn wekelijkse orgellessen in zijn kerk. Het stelde me ook in staat om in orkest- en koorrepetities te zitten, en ik leerde orkestpartituren lezen en hem zien leiden.

Ik kon iemand zover krijgen om enkele van mijn moeders favoriete psalmen voor mij te plakken, en ik stuurde ze naar haar voor haar verjaardag. Mijn oom en tante, met wie ik aan het klimmen was, huurden een praktisch apparaat voor hun huis. Twee jaar gingen voorbij en toen was het tijd om naar huis te gaan, naar Grand Rapids, Michigan.

READ  Kane en Neville wonnen de kansen van Nederland in de Kiescommissie

Thuis in Grand Rapids probeerde ik een verkoper van tulpenbollen te worden. Maar zoals ik meteen toegaf, “Mijn hart zat er niet in”. Het kostte me een jaar en deed wat verkopen, maar ik was “ongelukkig” Verkoper, in meer dan één opzicht. Ik was eindelijk in staat om mijn ouders ervan te overtuigen dat ik Grand Rapids Jr. College zou beginnen en de eerste educatieve stappen zou zetten op weg naar een “Docent.” Ik veranderde het idee om een ​​​​muziekdiploma te halen en benadrukte het idee dat ik zou zijn “Gewoon een klassenleraar.”

Ik won het argument en ze gaven het op, en ze gaven me hun zegen, evenals hun financiële hulp. Ik solliciteerde bij Grand Rapids Junior College, werd aangenomen en had twee glorieuze jaren studeren en leren.

De school was niet uitgerust om privélessen te geven aan de leden, dus ik moest mijn eigen tutor vinden. Ik vond een uitstekende leraar voor leden bij Ben Lehn, organist/muziekdirecteur bij Park Congregational Church.

De kerk had een prachtig vierhandig pijporgel (vier klavieren). Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik zo’n groot instrument bespeelde! De kerk heeft me toestemming gegeven om het orgel te gebruiken om te oefenen als meneer Lane het niet gebruikt. De heer Lin was gefascineerd door mijn vermogen om te improviseren (muziekstukken maken zonder planning of voorbereiding).

Noot van de redactie: Gerrit Laman is een voormalige inwoner van het Copper Country-gebied die als muziekprofessor aan het Suomi College heeft gediend. Hij heeft een boek gepubliceerd met de titel “Jerrett’s Notes: A Collection of Essays”, dat te vinden is op Amazon. Zijn e-mailadres is [email protected]

Het laatste nieuws van vandaag en meer in je inbox

You May Also Like

About the Author: Maaike Taai

'Organisator. Social media-nerd. Algemene communicator. Bacon-geleerde. Trotse pionier op het gebied van popcultuur.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *