Midema zorgt ervoor dat Arsenal een voorsprong van acht punten op rivaal Chelsea opent

JONAS EIDEVALL prees Vivian Miedema omdat ze zich een weg naar de geschiedenisboeken had gebaand toen Arsenal een schrik tegen Birmingham overleefde.

De Nederlandse hotshot werd de eerste speler die 100 doelpunten scoorde in de WSL League toen Arsenal de Blues met 4-2 versloeg, waardoor de druk op Chelsea toenam.

4

Vivian Miedema leverde haar 100e bijdrage aan de goals van de Women’s Basketball League met haar openingswedstrijd tegen BirminghamKrediet: Reuters

4

Rafael scoorde haar eerste doelpunt voor de Gunners sinds ze in januari naar Arsenal verhuisdetegoed: PA

Maar ze leden een late schrik toen de competitiespelers gebruik maakten van een aantal gespannen verdedigingen om twee goals te scoren in zes minuten.

Door de overwinning, waaronder Arsenal’s eerste doelpunt voor Rafael, nam Edvale acht punten voorsprong op Chelsea, dat drie wedstrijden in de hand heeft.

En ik zag ze in januari samen met Darren Carter hun verlies door schrik wreken.

De Gunners-baas zei: “Ze scoorde haar Beth Mead 50”ja WSL en Jordan Nobbs doel maakt het 250ja Uiterlijk is een geweldige prestatie.

“Dan heb je VIJF met 100 gouden momenten die bijdragen aan het doel. De eerste WSL-speler zijn die dit bereikt is enorm.

“Ik denk niet dat het haar persoonlijk iets kan schelen, want ze geeft om de volgende wedstrijd en helpt het team om zo goed mogelijk te zijn.

Word lid van Sun Vegas: Ontvang een GRATIS £ 10 bonus met 100 spellen om te spelen Geen storting vereist (Voorwaarden zijn van toepassing)

READ  Ronnie Goodlas offert de Everton Merseyside Derby op terwijl hij zich voorbereidt op de 128 km lange reis in Nederland

“Maar het is het resultaat van alle geweldige dingen die ze heeft gedaan. Ik ben echt trots en blij voor haar.”

Arsenal viel snel aan toen Leah Williamson in de zevende minuut de lat raakte voordat de gastheren minuten later scoorden.

Ze kregen de openingswedstrijd met het eerste doelpunt van Rafael voor Arsenal toen de centrale verdediger de bal over Marie Hourihan kopte.

Ze verdubbelden hun score na het halfuur met Midema in de benedenhoek.

4

Birmingham-aanvoerder Louise Quinn verijdelt een schotpoging van Stena Plaxteniustegoed: Getty

Later kwam Stena Blacksteinius dicht bij een sprong in het strafschopgebied voordat de gedurfde Horihan bijna de eerste helft een redding maakte.

WSL-leiders breidden hun suprematie uit tot drie met Mead’s 71St-Minuutstaking in nauwe paal.

Maar de bezoekers vielen twee doelpunten te laat terug.

De eerste kwam toen Libby Smith scoorde na een voorzet van Harriet Scott uit een vrije trap.

De tweede van Lucy Quinn profiterend van een slecht afgehandelde inworp.

Lees onze Voetbalnieuws Live blog Voor het laatste nieuws, geef geruchten en must-read verhalen door

4

Kaitlyn Forward scoorde het vierde doelpunt van Arsenal om een ​​late terugkeer uit Birmingham te dwarsbomentegoed: PA

Maar alle hoop van Brum op een gelijkmaker werd verijdeld door Kaitlin Forward toen de aanvaller in de blessuretijd het net afvuurde om het gevecht te dwarsbomen.

Birmingham-coach Carter zei: “We zijn teleurgesteld dat we de drie goals hebben tegen gekregen.

“Maar als onze spelers die geest blijven tonen en voor mij blijven vechten, zullen we er goed aan doen om in de WSL te blijven.”

READ  F1-nieuws 2021: Dutch Grand Prix liveblog, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, startgrid