Loren de Munk: ‘Ik was rustig en deed mijn ding’

International Gymnast Online gaat met dit vignet terug naar het EK van vorige maand in München. Loren de Munk van Nederland, werd ze de eerste turnster uit haar land die een Europese ruitermedaille won.

“Het is historisch, het is iets dat nog nooit door een Nederlandse turnster is gedaan”, zei de Munk, die zilver won achter de kampioen. Harud Merdinian van Armenië. “Het is ongelooflijk en een heel belangrijke medaille voor mij, maar ook voor het Nederlandse turnen.”

De Munk zei dat hij blij was om prestaties uit het verleden goed te maken, waardoor hij teleurstellend een plaats in de finale van de vorige Grand Prix misliep. Hij eindigde vorig jaar als negende in de kwalificatie en eerste reserve voor de finale van het EK-paard in Basel vorig jaar, en als elfde in de kwalificatie en derde reserve voor de wereldkampioenschappen van afgelopen herfst in Kitakyushu.

“Sinds ik de finale heb gemist, heb ik me voornamelijk gefocust op (grondige) routines (training) en ik denk dat dat de truc heeft gedaan”, zei De Munk, die op 9 mei 1999 in Harlem werd geboren. “Het heeft me geholpen om vandaag op het podium te staan.”

De Munk zei dat hij het zonder een kleine fout beter had kunnen doen dan Merdinian met 0,033 punten.

“Ik heb een paar fouten gemaakt omdat mijn hand op een gegeven moment uitgleed, dus ik moest daar extra druk zetten”, zei hij. “Maar ik ben doorgegaan. Ik zou waarschijnlijk de gouden medaille hebben gewonnen als ik geen fout had gemaakt. Het is jammer, maar ik ben vooral heel trots en tevreden. Nu een zilveren medaille behalen is ongelooflijk.

READ  Nederland crasht van U17 Euro na nederlaag tegen Engeland

De vorige beste internationale resultaten van De Mang waren onder meer de vierde plaats op een paard met bogen bij de 2022 Challenge Cup Varna, de achtste plaats op parallelle staven bij de 2021 Challenge Cup Varna en de achtste plaats op de parallelle staven bij de 2022 World Cup Baku.

Het paard met bogen blijft echter zijn favoriete instrument.

“Ik weet niet waarom, maar ik hou van de uitdaging die het paard met bogen met zich meebrengt,” zei hij. “Je weet nooit of je in een perfecte routine kunt rijden en op de machine zult zitten. Dat maakt het zo cool.

De verslaggeving van International Gymnast Online van de Europese kampioenschappen van 2022 voor mannen en vrouwen omvat:

Mannen:

Joe Fraser uit Groot-Brittannië herstelde zich van een recente beenblessure en won allround goud op de Europese kampioenschappen.

De Hongaarse Budont Molnar wint allround junioren, Italië wint juniorteams op Europese kampioenschappen

Britse mannen winnen titel senior team op EK

Met het EK voorbij, won het Griekse Petronias haar zesde continentale titel.

Vrouwen:

Italië maakte indruk op dag één van de Europeanen, met Asia D’Amato tot allround kampioen

De Italiaanse vrouwen wonnen de Europese teamtitel

Goud in finale zeslandenapparaat op EK

Fotogalerij EK 2022

You May Also Like

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *