L’Equipe groet Kylian Mbappe en Antoine Griezmann na een geschil over de aanvoerdersband met de overwinning van Frankrijk op Nederland

• Kylian Mbappe een 9/10 geven voor zijn prestatie in de overwinning van Frankrijk op Nederland
  • Les Bleus heeft een gemiddelde beoordeling van 6,6/10 tegen een vernietigende 2,8 voor bezoekers
  • Memphis Depay en Virgil van Dijk werden beiden uitgelicht vanwege slechte prestaties

L’Equipe bracht vrijdag een eerbetoon aan Kylian Mbappé en Antoine Griezmann in de 4-0 overwinning van Frankrijk op Nederland in een Euro 2024-kwalificatiewedstrijd op vrijdag.

Ondanks dat ze midden in een geschil over het leiderschap van het land zaten na het besluit van Hugo Lloris om zich terug te trekken uit het internationale voetbal, hebben zowel Mbappé als Griezmann gescoord in het Stade de France.

Frankrijk gaf een gemiddelde beoordeling van 6,6, terwijl de populaire publicatie zijn kenmerkende brutale beoordelingen behield bij het bekritiseren van de prestaties van bezoekers met een gemiddelde beoordeling van 2,8.

Met twee doelpunten in de eerste helft die hem bijna 15 van het beste aantal doelpunten van het land brachten, gaf hij Mbappé een 9 en ontving hij indrukwekkende lof voor zijn prestatie, maar niet zonder dat de krant ook opmerkte dat de PSG-ster de neiging had om te ‘verdwijnen’. Soms tijdens wedstrijden.

Twee doelpunten, een assist, een geweldig begin van de wedstrijd, zoals het einde van de wedstrijd. Hoeveel we ook weten, het is nog steeds behoorlijk indrukwekkend.

Kylian Mbappé en Antoine Griezmann kregen enorm veel lof van L’Equipe voor hun prestaties in de overwinning van Frankrijk op Nederland.
Maar ondanks het scoren van een brace, is Mbappé bekritiseerd vanwege zijn neiging om te “verdwijnen” in wedstrijden

Hij heeft ook deze manier om soms uit de wedstrijd te verdwijnen of wat kansen te verspillen (30, 52, 76) voor een betere hap. Als je denkt dat hij een slechte beslissing heeft genomen door Jerrod niet te bedienen, scoort hij met een voorzet (88e). Bliksem.’

READ  Spaans rapport: Barcelona strijdt met Juventus om haperende Nederlandse middenvelder

Zijn rivaal voor de aanvoerdersband van het land kreeg eveneens veel lof: ‘Het begon allemaal als een symbool van dat doelpunt twee minuten later met een assist van Mbappé.

Een procedure die hij startte door de bal terug te komen halen door tussenbeide te komen.Een compleet optreden begon met een beslissende vrije trap voor Upamecano (8e plaats), benadrukt door de toewijding en nauwkeurigheid van zijn keuzes.

Hoewel Didier Deschamps als zevende eindigde toen hij op weg was naar de overwinning, was L’Equipe niet helemaal kritisch in haar lovende woorden over de Franse kant.

Griezmann pakte 8/10 in de eerste wedstrijd van Frankrijk na een veelbesproken aanvoerdersstrijd
Maar Kingsley Coman werd uitgekozen vanwege een slechte prestatie in de overwinning van zijn ploeg

Lange tijd was hij de minst geïnspireerde Franse spits. Veel slechte keuzes, gemiste ballen, waarvan sommige gevaarlijk (11), en de moeilijkheid om zijn directe tegenstanders in te halen, ondanks enkele pogingen om te accelereren.

“De Beieren waren in de tweede helft iets beter, vooral met hun invalbeurt aan de linkerkant en een goede voorzet voor Colo Mané in de verre hoek (59).” Bayern-ster Kingsley Coman pakte 4/10 voordat hij in de tweede helft werd vervangen.

Likeequip-ranglijsten voor matching

Frankrijk (4-2-3-1): Maignan 7, Kounde 5, Konate 7, Upamecano 7, Hernandez 6, Griezmann 8, Tchouameni 7, Rabiot 6, Coman 4, Kolo Muani 7, Mbappé 9

Nederland (4-3-3): Cillessen 3, Timber 2, Geertruida 2, Van Dijk 3, Ake 4, De Roon 3, Taylor N/A, Berghuis 3, Wijnaldum 3, Simons 3, Depay 2

Ondertussen zal Holland, na een tumultueus optreden, nooit ontsnappen aan kritiek in de beoordeling van de publicatie, aangezien sommige spelers slechter hebben gepresteerd dan andere.

Virgil van Dijk pakte drie punten nadat hij de bezoekers had geleid in hun verliezende poging, en de krant betreurde zijn optreden toen Nederland in de vroege stadia capituleerde en tweemaal in de eerste 8 minuten moest incasseren.

READ  Matthew van der Poel stapt uit wegrace na arrestatie

Ook de aanvoerder van Nederland leed onder de aanvallende impact van de Blues. Bij het eerste doelpunt zakt hij terug naar zijn doel en volgt het pad van Kolo Muani zonder Griezmann te zien, die gereed arriveert.

In de derde stond hij ook op de achterste voet. Hij toonde na rust wat meer verdedigende kracht, maar het kwaad was geschied.

Van Dijk’s voormalige Liverpool-teamgenoot, Georginho Wijnaldum, stond ook bekend om zijn gebrek aan impact op de wedstrijd ‘hij woog niet genoeg om het spel om te draaien en maakte geen tempowisselingen’.

Wout Weghorst van Manchester United, die invaller was in de eerste helft, had moeite om het spel te beïnvloeden nadat Ajax-jongere Kenneth Taylor was gewisseld.

Maar de zwaarste kritiek was voorbehouden aan Atletico Madrid-ster Memphis Depay. Depay miste een blessuretijdstraf die de reizende fans enige troost zou hebben geboden.

Virgil van Dijk werd verantwoordelijk gehouden omdat de bezoekers al vroeg in de wedstrijd defensief instortten
Memphis Depay kreeg felle kritiek vanwege haar optreden, waardoor de late penalty werd gered
Terugkerend coach Ronald Koeman ontsnapte in zijn eerste wedstrijd niet aan kritiek

De prestaties van de voormalige spits van Manchester United zijn beschreven als “ongeïnspireerd” en door de Franse verdediger Dayot Upamecano als “beschamend” gesuggereerd.

Hij probeerde zijn team energie te geven, maar hij was erg eenzaam, ongeïnspireerd en kreeg vaak de overhand in duels. Hij maakte een redding voor Upamecano (15), maar het was niet effectief, aangezien de Franse verdediger hem na een paar minuten in verlegenheid bracht (38).

Depay zag later zijn vrije trap gered door Maignan (58e) en verloor uiteindelijk de bal aan Mbappé wat leidde tot het vierde doelpunt van Frankrijk, en zag de late strafschop die Maignan nam (90 + 5).

Ondanks de zware nederlaag werd erkend dat Koeman “van veel troeven was beroofd” door de afwezigheid van sterren als Frenkie de Jong, Cody Gakbo en Matthijs de Ligt, maar hij eindigde toch op de tweede plaats na de nederlaag van zijn team.

READ  Conor Fields 'wakker' nadat BMX crasht in Olympische halve finale terwijl Nick Keeman historische gouden medaille bestormt

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'