Leicester City-verdediger Caglar Soyuncu heeft zijn excuses aangeboden voor de aanhoudende foutvolle optredens met Turkije

Een door fouten geteisterde seizoensstart ging door voor Caglar Soyuncu op internationale dienst, wat de Leicester City-verdediger ertoe bracht zijn excuses aan te bieden.

Soyuncu kreeg een penalty en kreeg een rode kaart toen Turkije dinsdagavond met 6-1 verloor van Nederland in een WK-kwalificatiewedstrijd, hun grootste nederlaag sinds 1990.

Deze fouten kwamen na beoordelingsfouten in zijn laatste twee wedstrijden met City, en hij gaf de bal goedkoop in een van de vier goals van West Ham en dook in een strafschop in een 2-1 overwinning op Norwich.

Dinsdag, met Turkije al met een 2-0 achterstand, was hij te traag om te reageren in het strafschopgebied en bracht hij Davy Klassen onderuit, pakte zijn eerste gele kaart en liet Memphis Depay vanaf de penaltystip omzetten.

download de video

Video is niet beschikbaar

Zes minuten later haastte hij zich om Depay te ontmoeten en stuurde een uitgestrekte Barcelona-man, waardoor de scheidsrechter geen andere keuze had dan hem weg te sturen.

Depay bleef een hattrick scoren voor Oranje, dat met 6-0 leidde, voordat Cengiz, de voormalige leenman van City, een doelpunt scoorde in blessuretijd.

Na de wedstrijd tweette Soyuncu: “Een nacht die ik niet wil herbeleven in mijn carrière. Het spijt me zo voor de rode kaart die ik kreeg. Mijn excuses aan al mijn teamgenoten en het publiek.”

Het resultaat betekent dat Turkije van de eerste naar de derde plaats zakte in de fel bevochten Groep G, met Nederland en Noorwegen elk met twee punten voorsprong.

READ  Het Ierse springteam scoort een uitstekende tweede plaats in de Fifa Nations Cup Finale Longines, Barcelona

Er was beter nieuws voor Kasper Schmeichel en Denemarken, die Israël met 5-0 versloegen om hun perfecte staat van dienst in de play-offs te behouden.

Het resultaat betekent dat Schmeichel in de helft van zijn 74 interlands de nul heeft gehouden.

Elders maakte Luke Thomas zijn debuut in Engeland onder-21. De linksback speelde 90 minuten in Lee Carsley’s eerste wedstrijd op kantoor en hielp de nul te houden toen ze Kosovo met 2-0 versloegen bij Milton Keynes in de eerste wedstrijd van de EK-kwalificatiewedstrijd.

Sheffield United-spits Rhian Brewster en Manchester City-middenvelder Cole Palmer maakten de twee doelpunten.

Het internationale voetbal wordt woensdagavond afgesloten met de deelname van drie City-spelers.

Yuri Tillmans en Timothy Castagne zullen proberen om de koppositie van België in hun WK-kwalificatiegroep te consolideren met een overwinning in Wit-Rusland, terwijl Danny Ward en Wales zullen proberen hun jacht op de kop van de groep voort te zetten met een thuisoverwinning op Estland.