Kylian Mbappé scoort twee doelpunten en leidt Frankrijk naar Nederland in de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden

Frankrijk scoorde drie doelpunten in de eerste 22 minuten op weg naar het verslaan van Nederland met 4-0 in Parijs om hun Euro 2024-kwalificatiecampagne perfect van start te laten gaan.

Frankrijk kwam op voorsprong met doelpunten van Antoine Griezmann en Dayo Uppicano met twee doelpunten na slechts acht minuten, voordat Kylian Mbappé het derde doelpunt toevoegde om de gastheren uit het zicht te zien.Nauwelijks een kwart van de wedstrijd ging tegen het team van Ronald Koeman.

Mbappe scoorde twee minuten voor het einde opnieuw om ervoor te zorgen dat de nummer twee van het WK hun kwalificatiegroep domineerden, terwijl de zware nederlaag van Nederland leidde tot hun verlegenheid in Koeman’s eerste wedstrijd sinds zijn terugkeer.

Elders in groep B bereikte Griekenland een 3-0 overwinning in Gibraltar, met doelpunten van Giorgos Masouras, Emmanuel Siops en Anastasios Pakasitas die de bezoekers naar de tweede plaats in het vroege klassement stuurden, voor de Republiek Ierland die hun campagne tegen Frankrijk begon. op maandag.

Romelu Lukaku scoorde een hattrick toen België Zweden met 3-0 versloeg.

Ze werden bovenaan hun groep gehouden door Oostenrijk, voor wie Marcel Sabitzer van Manchester United tweemaal scoorde in een 4-1 overwinning op Azerbeidzjan.

Tsjechië versloeg Polen in hun openingswedstrijd met 3-1 in Praag en scoorde tweemaal in de eerste drie minuten om de eerste plaats in de groep te veroveren, terwijl Moldavië en de Faeröer met 1-1 gelijkspeelden in Chisinau.

READ  Nederlandse voetbalofficials prijzen de faciliteiten van Qatar op het WK 2022 - Doha News

Dusan Tadic en Duzan Vlahovic scoorden tweemaal in de eerste helft en zetten Servië op koers om thuis met 2-0 te winnen van Litouwen. In dezelfde poule ging Bulgarije thuis met 1-0 onderuit tegen zijn Balkanbuurman Montenegro.