Kubica racet opnieuw voor de Alfa Romeo F1 tijdens de Italiaanse Grand Prix

Op zaterdagochtend maakte Alfa Romeo, voorafgaand aan de laatste training voor de Nederlandse Grand Prix, bekend dat Raikkonen positief had getest op COVID-19, waardoor hij de rest van het weekend uitgeschakeld is.

Reservecoureur Kubica kwam tussenbeide om zijn eerste F1-start te maken sinds het einde van zijn seizoen bij Williams in 2019 en eindigde als 15e ondanks beperkte hardlooptraining.

Raikkonen keerde na zijn positieve resultaat terug naar zijn geboorteland Zwitserland, maar Alfa Romeo maakte woensdagavond bekend dat Kubica dit weekend weer racet op Monza.

“Alfa Romeo Racing kan bevestigen dat reservecoureur Robert Kubica zijn mandaat voor Kimi Raikkonen zal voortzetten voor de Italiaanse Grand Prix van dit weekend”, aldus het team in een verklaring.

Kimi miste de race van vorige week in Zandvoort nadat hij positief had getest op COVID-19 en mocht nog niet terugkeren naar het racen.Volgens de NHS-vereisten verblijft hij in isolatie in zijn huis.

“Robert, die in Nederland een geweldige prestatie neerzette nadat hij kort voor FP3 binnenkwam, zal samen met Antonio Giovinazzi weer in de auto zitten.”

“Allereerst wil ik mijn beste wensen voor Kimi met jullie delen”, zei Kubica.

“Ik hoop dat hij volledig herstelt en snel weer in de cockpit zit. Ik kijk ernaar uit om te racen op Monza, een geweldige baan waar ik in 2006 mijn eerste podium behaalde.

“In tegenstelling tot Zandvoort, is het een circuit dat ik goed ken en dit zal helpen, vooral omdat het sprint-gekwalificeerde weekendformaat betekent dat we een korte trainingssessie zullen hebben.

“Ik ben blij met wat ik in Nederland heb gedaan en ik kan niet wachten om het team bij Monza weer te helpen.”

READ  Cricket: Black Cups zonder Ken Williamson en Mark Chapman ter voorbereiding op de T20 World Cup tegen Nederland

Het zou Kubica’s eerste volledige raceweekend in de F1 zijn sinds de 2019 Abu Dhabi Grand Prix, toen hij zijn comeback-seizoen bij Williams afsloot voordat hij bij Alfa Romeo als reserve voor het volgende jaar kwam.

Kubica scoorde ook zijn eerste Formule 1-podium op Monza in 2006 met BMW Sauber, het team dat sindsdien is uitgegroeid tot Alfa Romeo.

De Pool zei afgelopen zondag na de race in Zandvoort dat hij “beter voorbereid” zou zijn op Monza als hij een oproep zou krijgen om Raikkonen weer te vervangen.

Maar hij staat voor een soortgelijk venster om zich klaar te maken voor snelheid voorafgaand aan de kwalificatie, aangezien er nog maar een uur oefen is voor de start van Q1 op vrijdagavond, vanwege de coördinatie van het weekend van de sprintrace in Monza.

“Gisteren kreeg ik te horen dat ik een beetje pech heb, omdat het een ander formaat is”, zei Kubica afgelopen zondag.

“Wat ik nodig heb, is tijd in de auto voordat ik naar de kwalificatie ga en als ik op Monza moet racen, zal er een vrij oefenuur zijn. Dus nogmaals, als dat gebeurt, zal het niet gemakkelijk zijn, maar ik denk dat ik vandaag heb laten zien dat ik gebruik mijn hoofd.

“Ik denk dat het vooral in deze omstandigheden beter is om een ​​paar tienden te verliezen en op het goede spoor te blijven. Er is geen magie in deze sport. Het is bijna onmogelijk om te springen en vooruit te komen.”

Lees ook:

READ  Cricketer Nairn riep het team van Schotland op om het op te nemen tegen Nederland

You May Also Like

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.