Kroatië verslaat Rusland in tweede wedstrijd van Groep C

25 januari 2022 – Kroatië verloor van Rusland in de tweede wedstrijd van Groep C van het Europees kampioenschap zaalvoetbal 2022, dat in Nederland werd gehouden. Kroatië speelt op 29 januari de laatste wedstrijd in groep C tegen Slowakije om te beslissen welk team zich bij Rusland voegt in de kwartfinales.

Na Polen te hebben verslagen bij de start van de Europese kampioenschappen zaalvoetbal in Nederland, verloor het Kroatische nationale zaalvoetbalteam in de tweede ronde van Rusland met 4:0.

Het was een slechte start van de wedstrijd voor Kroatië, want Vedran Matosevic kreeg een rode kaart na een zware uitdaging op Robinho. Rusland profiteerde al snel van een extra speler toen Antoshkin in de derde minuut de 1:0 scoorde.

Kroatië had tijd nodig om hun ritme op te bouwen, maar het duurde niet lang voordat Rusland zijn tweede doelpunt maakte langs doelman Arko Lukitin. Paulinho scoorde in de 12e minuut de 2-0.

Kroatië kreeg in de eerste helft veel kansen. Marinovich bedreigde tweemaal het doel van Rusland, Jelovic en Gorlina één keer, maar aan het einde van de eerste twintig minuten scoorde Rusland dankzij Chichkala een nieuw doelpunt voor 3:0 in de eerste helft.

De wedstrijd was mooi, zelfs met het begin van de tweede helft, en hij scoorde slechts één doelpunt. Antoshkin scoorde zijn tweede doelpunt in de wedstrijd in de 26e minuut van de laatste 4: 0.

Zo behaalde Rusland de eerste plaats in de groep en een plaats in de kwartfinales. Polen en Slowakije spelen later vanavond de andere wedstrijd in Groep C.

READ  Alles wat u moet weten over de laatste scores, resultaten, Hockey WK-puntentabel en schema

In de laatste ronde van Groep C treft Kroatië Slowakije en treft Rusland Polen. Pas dan is bekend wie zich met Rusland plaatst voor de kwartfinales.

De wedstrijden van de derde ronde staan ​​gepland op 29 januari om 14.30 uur. De wedstrijd Kroatië-Slowakije wordt uitgezonden op HTV2.

Nederland is voor het eerst gastheer van het Europees Kampioenschap Futsal 2022.