Kroatië en Nederland kwalificeerden zich voor de halve finales van de Nations League toen Frankrijk aan degradatie ontsnapte

Kroatië en Nederland boekten hun plaatsen in de laatste vier van de Nations League toen titelverdediger Frankrijk degradatie uit de eerste divisie vermeed, ondanks het verlies van Denemarken op zondag.

Frankrijk verloor met 2-0 in Kopenhagen en sloot de wedstrijd af met slechts één overwinning uit zes groepsfasewedstrijden, maar de 3-1 overwinning van Kroatië op Oostenrijk redde de wereldkampioen van degradatie.

Didier Deschamps hoopt een aantal belangrijke spelers terug te hebben van een blessure tegen de tijd dat de Franse WK-verdediging tegen Australië op 22 november begint.

“Het was een jong Frans team, dat voor het grootste deel nog geen ervaring heeft op het hoogste niveau”, zei Deschamps.

“Vanavond is een dosis realiteit en wat ons over twee maanden te wachten staat.”

Ook Frankrijk treft de Denen in de groepsfase in Qatar en de halve finalisten van Euro 2020 hebben laten zien dat ze over twee maanden voor meer problemen kunnen zorgen.

De twee doelpunten vielen voor het einde van de eerste helft toen Kasper Dolberg zich uitbreidde om een ​​voorzet van Mikel Damsgaard in het net te slaan voordat Andreas Skov Olsen vanaf de rand van het gebied schoot.

Frankrijk speelde de wedstrijd zonder Hugo Lloris, Jules Conde, N’Golo Kante, Paul Pogba, Ousmane Dembele en Karim Benzema wegens een blessure.

Maar het stertrio Antoine Griezmann, Olivier Giroud en Kylian Mbappé wisten de weg terug naar Frankrijk niet te vinden.

De overwinning van Denemarken betekent dat Kroatië alle drie de punten in Oostenrijk moet halen om bovenaan de groep te staan.

READ  Nederland is gastheer van het EK wielrennen in 2023 omdat het Drenthe heeft gekozen als gastheer

WK-finalist Luka Modric van 2018 kende een snelle start, maar heroverde snel de kopbal van Christoph Baumgartner.

Twee doelpunten in drie minuten van de tweede helft waren beslissend, want Marco Levaga en Dejan Lovren scoorden aan de tweede paal.

“Oostenrijk maakte ons leven erg moeilijk, maar uiteindelijk was de overwinning verdiend”, zei Modric. “Ik ben heel blij dat we in de top vier staan.”

Versla Oostenrijk naar League B.

Nederland handhaafde zijn koppositie in Groep A4 met een 1-0 overwinning op België dankzij de kopbal van Virgil van Dijk met nog 17 minuten te gaan.

Oranje hoefde slechts met drie doelpunten een nederlaag te ontlopen na eerder in de poule met 4-1 te winnen in Brussel.

Een Belgische opleving leek nooit waarschijnlijk. Van Dijk bezegelde de wedstrijd toen hij ongemarkeerd werd achtergelaten om een ​​hoekschop binnen het zes-yard-gebied in te gaan.

De Poolse spits Karol Swiederski viert feest na zijn doelpunt tegen Wales.  Persbureau Frankrijk

In dezelfde groep degradeerde Wales na een 1-0 nederlaag thuis van Polen.

Karol Swidersky scoorde het enige doelpunt in Cardiff uit een pass van Robert Lewandowski.

De bondscoach van Wales, Rob Page, zei dat de degradatie uit de Nations League het minder waarschijnlijk maakt dat hij binnen twee maanden uitkijkt naar het eerste WK sinds 1958 in zijn land.

“Als je me begin juni had verteld dat we ons zouden kwalificeren voor het WK en één wedstrijd zouden opschuiven om te winnen om in League A te blijven, had ik het gedaan”, zei Page. “De finale tegen Oekraïne had aan beide kanten impact op onze wedstrijden.”

READ  De FIA ​​gaat een grote verandering doorvoeren in het racen in het weekend

Turkije heeft zich al verzekerd van promotie uit League C, maar schaamt zich nog steeds voor de 2-1 nederlaag tegen de Faeröer.

De Faeröer leidden met 2-0 via Villioremore Davidson en Joan Edmondson voordat Serdar Gorler het team troostte dat op de 83e plaats op de FIFA-wereldranglijst stond.

Bijgewerkt: 26 september 2022, 5:07 uur