Resultaten Wereldbeker Hockey: Samenvatting wedstrijd Korea-Argentinië: Wereld Nr. 11 Korea Republiek veroorzaakte grote opschudding nadat hij in …

Resultaten WK hockey: samenvatting van de wedstrijd tussen Korea en Argentinië: Het op de wereldranglijst 11e gerangschikte Koreaanse team zorgde voor een grote verrassing na het bereiken van de kwartfinales van de huidige FIH Heren Hockey Wereldbeker en versloeg het als zevende geplaatste Argentinië met 2-3 na strafschoppen. Beide teams scoorden maandag elk vijf doelpunten aan het einde van de reguliere speeltijd in het Kalinga Stadium in Bhubaneswar. Zij spelen in de kwartfinales drievoudig titelverdediger Nederland. Volg live updates van het WK Hockey 2023 met InsideSport.

Argentinië kwam in de zevende minuut al vroeg op voorsprong door een schot van Maico Casella, die de kans benutte dankzij Kim Jae-hyun, de Koreaanse doelman. Maiko tilde de bal over Kim, die een wanhopige duik maakte maar het doelpunt niet kon stoppen.

Resultaten hockeykampioenschap: Tweevoudig kampioen Duitsland versloeg Frankrijk met 5-1, waardoor de wedstrijd van Qatar tegen Engeland op gang kwam

Resultaten hockeykampioenschap: Korea versloeg Argentinië op de zevende plaats met 3-2 na strafschoppen en zette Qatar’s wedstrijd met Nederland op gang.

Correa kreeg in de negende minuut een penalty toegekend, maar slaagde er niet in deze om te zetten. Aan het einde van het eerste kwart was de stand 1-0 in het voordeel van Argentinië. Korea maakte in de 17e minuut nog goed door een doelpunt van Kim Sunghyun, die een voorzet van Taeil Hwang goed kon benutten.

READ  TRANSFERNIEUWS VAN MANCHESTER UNITED: Club zoekt in januari aanvallers en rechtsbacks - maar geen kans | voetbal nieuws

Een computerconversie van 19 minuten door Jeong Junwoo bezorgde Korea voor het eerst de leiding. Maar Argentinië herstelde zich snel van een 1-2 achterstand, dankzij doelpunten van Kenan Nicholas (20e minuut) en Nicolas Della Torre (23e minuut, computerkick) die hen terug in de wedstrijd brachten met een 3-2 voorsprong.

Argentinië probeerde in de 29e minuut de voorsprong te verdubbelen, maar Lucas Villa slaagde er niet in te scoren. Aan het einde van het tweede kwart en de eerste helft was de stand 3-2 in het voordeel van Argentinië. In het derde kwart scoorde Korea in de 40e minuut de gelijkmaker, dankzij een PC-conversie van Jonghyun Jang.

Maar Argentinië herwon de controle over het spel op hetzelfde moment dat ze een strafschop kregen toen Della Torre een wonderland-flick voor zijn ploeg deed. In de 41e minuut werd Argentinië teruggebracht tot 10 man nadat hij Martín Ferrero de groene kaart had getoond.

Korea kreeg in de 43e minuut een computer, maar het derde kwart eindigde met een 4-3 voorsprong voor Argentinië. In het laatste kwart bezorgde Keenan’s doelpunt in de 46e minuut, waarbij hij de rebound in het net krulde, Argentinië een doelpunt. De stand luidde 5-3.

Twee succesvolle pc-conversies van Jonghyun (49e minuut) en Lee Nam-yong (55e minuut) zorgden echter voor gelijke tred en de fulltime eindigde met een 5-5 stand. De wedstrijd moest beslist worden door een strafschoppenreeks. Jung Jun Lee, Ji Woo Chun en Mangae Jong vonden het net voor Korea terwijl alleen Keenan en Maiko wisten te scoren voor Argentinië. Het team dat op de zevende plaats van de wereld staat, werd uitgeschakeld door Korea, dat op de elfde plaats stond.

READ  Wat is het vermogen van Michael van Gerwen in 2022 - Winsten in zijn carrière, steunbetuigingen en prijzengeld voor de dartster

Resultaten hockeytoernooi: Korea versloeg Argentinië op de zevende plaats met 3-2 na strafschoppen en zette de wedstrijd van Qatar met Nederland op gang.

VOLG InsideSport op GOOGLE NIEUWS / Volg live updates voor de 2023 Hockey World Cup met InsideSport.