Junior Hockey World Cup: België, dat Spanje versloeg in een shoot-out, speelt hun 5-6 play-off-wedstrijd tegen Nederland. Hockey Nieuws

Bhubaneswar: tweede plaats laatste editie België Twee goals zorgden voor een dapper gevecht van onderaf Spanje 4-3 in een strafschoppenserie in een klassementswedstrijd FIH Wereldbeker hockey junioren heren vrijdag.
België treft Nederland in de vijfde-zesde play-off na een overwinning van Maleisië met 9-3 in een ander klassementduel.
Spanje verpletterde België in de vierde minuut met een strafcorner. Pav Kunil.
Kunil scoorde opnieuw in de 24e minuut en bezorgde Spanje dit keer een onverwachte 2-0 voorsprong.
Na de wijziging van de resultaten verwees België naar handel omdat het de aanvalsoperaties in aantallen controleerde.
Hun inspanningen werden beloond in de 33e minuut toen Jeremy Wilpers het gat verkleinde uit een veldinspanning.
België bleef hard drukken, creëerde verschillende scoringskansen en strompelde de finale in.
Maar vier minuten na de laatste toeter, TBU Stockbrooks (56e) maakte gelijk met een prachtig velddoelpunt en bracht de wedstrijd naar de shoot-out.
België scoorde in de shootout Roman Dwight, Stockbroekx, Tobias Begint En Wilbur, Manuel Rodriguez en Borja Lacella misten voor Spanje.
In de tweede klassewedstrijd van de dag scoorden Miles Buchanan (3e, 38e en 60e), Luke Tomarshuichen (4e, 14e, 34e) elk een hattrick, terwijl David Hussein (51e, 57e) Brace versloeg voor Nederland. Een ander doelpunt voor Nederland werd in de 37e minuut gescoord door Max de Pie.
Spanje en Maleisië strijden zondag in de play-offs om de zevende achtste plaats.