Interview: Jingo Macroy van Nederland “Geboorte van een nieuw tijdperk”

Omdat de effecten van de coronavirus-epidemie zich over de gemeenschap verspreidden, werden onder meer het levensonderhoud van muzikanten en artiesten zwaar getroffen. Nu locaties gesloten zijn en concerten en rondleidingen worden geannuleerd, concentreren velen zich op het laten stromen van hun energie. “Ik heb al ruim drie of vier maanden geen nummers meer geschreven”, zegt hij Zingu Macroy. “De wereld is zo anders.”

In een exclusief interview met ViviBlogs zei de Eurovisie-ster dat ze tijdens de epidemie moeite had om artistieke inspiratie te vinden. “Meestal haal ik mijn inspiratie uit het theater, de films, willekeurige vrienden ontmoeten en nieuwe gesprekken voeren”, zei Jing tegen onze William. “Het is interessant.” Maar nu is hij klaar om weer te springen. Vertegenwoordigt Nederland Op Eurovisie 2021 zal Zing optreden “Geboorte van een nieuw tijdperk” In Rotterdam.

Vertrekkend van zijn Eurovisie 2020-inzending “Crow”, weerspiegelt Jingku’s nieuwe nummer zijn reis met zijn eigen zelfvertrouwen en eigenwaarde. “Toen ik ‘Grow’ schreef, had ik een lange tijd dat ik niet het gevoel had dat ik uit dit gat kroop,” legde hij uit. Ik denk dat de “geboorte van een nieuw tijdperk” weerspiegelt waar ik nu ben. Ik ben zo zelfverzekerd, zo sterk, het meest zelfverzekerd dat ik ooit ben geweest. “

Jing McRoy van Nederland over “The Birth of a New Age”

Die kracht en dat vertrouwen kwamen voort uit zijn nalatenschap. Jing is in veel opzichten een ambassadeur voor Suriname – het land van zijn geboorte en de plaats waar hij voor het eerst muziek ontdekte. Dat klopt, Jing is trots op zijn identiteit en verwerkt elementen uit de Surinaamse cultuur in zijn muziek. “Ik werkte een paar dagen voor de studiosessie aan de teksten”, zei hij vanuit zijn huis in Amsterdam. “Ik dacht aan mijn afkomst en het land dat de basis vormt van wie ik ben als persoon. Ik herinner me dit oude gezegde: ‘Ik ben een half procent, je kunt me niet breken’ (omdat dit de kleinste waarde is van een munt). Een die zegt dat je me kunt onderschatten. Goed, maar ik ken mijn eigen waarde, ik ken mijn eigen sterke punten, en dat is wat me op de been houdt. “

READ  Reisrichtlijnen Nederland: Bent u van plan om naar Nederland te gaan? Bijgewerkte regels hier

Een van de meest onmiskenbare aspecten van “The Birth of a New Age” zijn de regels. Veel fans hebben vergelijkingen gemaakt tussen de woorden van Jingku en de politieke context van Suriname. Toen William zijn vragen stelde, legde Zing uit dat dit geen directe inspiratie was. ‘Er is geen kort antwoord’, zei hij. ‘Maar ik heb de vereniging. Want wat Suriname betreft is dit het begin van een nieuwe richting, een nieuw tijdperk. “

Het nummer heeft echter een boodschap voor de bredere sfeer en voor de huidige culturele nerd. “GeĆÆnspireerd door deze bewegingen houden we al heel lang onze mond”, zei Jing hartstochtelijk. Jing, een uitgesproken en trotse homoseksueel, geeft een stem aan zijn streven naar sociale verandering. ‘Hij woont ook in Amsterdam. [Black Lives Matter] Het heeft een enorme impact gehad aangezien het een wereldwijde beweging is geweest en ik ben erg blij dat we in een tijd leven waarin mensen de moed en kracht hebben gevonden om hun stem te gebruiken tegen deze onderdrukkende methoden. Of het nu gaat om vechten voor de Black Lives Matter-beweging of voor onze bizarre gemeenschap. We verdienen het om hier te zijn, we verdienen respect. “

Dat gevoel komt naar voren in Jingo’s muziekvideo en liveoptreden. Tijdens de premiĆØre van “The Birth of a New Age” staat Jinku samen met zijn tweelingbroer Jillon op het podium Zo! Gospelkoor Het lied “Your Rhythm Rebellion” zingen.

Maar Jing plant enkele wijzigingen in de Eurovisie-show. “Het is een andere zaak, het is een ander hoofdstuk.” Wat betreft de achtergrondstemmen, is Zing van plan om een ā€‹ā€‹combinatie van de twee vooraf opgenomen live stemmen te gebruiken. Het is echter nog niet bevestigd of Jillon zal terugkeren als playbacksinger. ‘Ik kan het nog steeds niet uitdrukken,’ plaagde hij.

READ  Dunkin opent hun tweede plaats in Westfield Mall in Nederland

Wat nog meer? Jing gaf ons ook uitstekende tips om naar Rotterdam te komen. Hij raadt aan om het Kunstall Museum te bezoeken en iets te eten voor Surinamers. “Rotterdam is een zeer multiculturele stad”, zei hij. ‘Ik moet zeggen dat ik Rotterdam nog steeds vind.’ We zijn blij het te vinden.

Het laatste nieuws voor zijn fans is dat hij klaar is om trots te zijn op Eurovisie. “Ik ben klaar om het podium op te gaan. Ik ben klaar om alles te geven, ā€schreeuwde hij. We wensen Jingo het allerbeste en we weten dat hij trots zal zijn op Nederland en Suriname.

Wat heb je uit dit interview met Jingo Macro gehaald? Sluit jij je aan bij de liedjes “Birth of a New Age”? Geluid in de reacties hieronder.

Lees hier meer Eurovisie 2021-interviews

You May Also Like

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *