Internationaal voetbal staat centraal in Europa

De tienervleugelspeler Bukayo Saka scoorde zijn eerste grote internationale doelpunt voor Engeland toen de ploeg van Gareth Southgate Oostenrijk met 1-0 versloeg in de aanloop naar Euro 2020.

Na een lauwe eerste helft voor ongeveer 7.000 toeschouwers in het Riverside Stadium in Middlesbrough, brak de 19-jarige de impasse door in de 56e minuut te scoren vanuit een krappe hoek.

Southgate liet spelers van Manchester City en Chelsea rusten na de Champions League-finale in Portugal, aangezien Jesse Lingard een dag begon nadat hij uit de selectie van het toernooi was weggelaten.

Er was ook een grote eerste start voor de 17-jarige Borussia Dortmund-middenvelder Judd Bellingham, terwijl Brighton & Hove-verdediger Albion Ben White in de 71e minuut zijn eerste interland als invaller veilig stelde.

Engeland eindigde met tien man nadat rechtsback Trent Alexander-Arnold, de veelbesproken in Southgate’s laatste 26-koppige ploeg, twee minuten voor het einde zijn spieren leek te spannen terwijl niemand in de buurt was.

Benzema schittert in internationale comeback

Karim Benzema miste een penalty en raakte de paal, maar zette een prima prestatie neer bij zijn terugkeer naar Frankrijk toen de wereldkampioen Wales met 3-0 versloeg in Nice.

De Real Madrid-spits, die na een onderbreking van meer dan vijf jaar terugkeerde in de ploeg na een ruzie met coach Didier Deschamps, hielp zijn teamgenoten schitteren met Kylian Mbappe, Antoine Griezmann en Ousmane Dembele in het net.

Wales dreigde vroeg, maar hun vleugels werden geraakt toen Neco Williams een directe rode kaart kreeg voor het aanraken van de bal van een poging van Benzema, waardoor de spits in de 27e minuut een penalty miste.

READ  Volvo EX30 krijgt Sport- en Outland-versies van de Nederlandse tuner Everlast

Frankrijk speelt aanstaande dinsdag tegen Bulgarije voordat het zijn campagne op het EK 2020 begint tegen Duitsland in Groep F, waar het ook Hongarije en titelverdediger Portugal treft.

Wales werden getrokken in groep A met Zwitserland, Turkije en Italië.

Duitsland viert het scoren van Florian Neuhaus in hun voorronde voor Euro 2020 tegen Denemarken in Innsbruck / Tivoli Stadiumi

Duitsland werd gehouden door Denemarken

Duitsland won twee keer en verspeelde meer kansen voordat ze 1-1 gelijkspeelden in hun vriendschappelijke wedstrijd voor het EK 2020 tegen Denemarken in Oostenrijk.

Met de World Cup-winnaars van 2014 Thomas Muller en Mats Hummels die na meer dan twee jaar terugkeerden naar de ploeg en rechtstreeks in de basis kwamen, zagen de Duitsers er vanaf het begin sterk uit.

Florian Neuhaus testte Kasper Schmeichel al vroeg en de keeper redde een kopbal van Mueller in de 13e minuut.Leroy Sane had beter moeten doen in de 27e minuut toen hij zonder markering voor het doel stond, maar hij schoot over de lat.

Serge Gnabry kwam vlak voor rust met een curlingschot dicht bij de lat voordat Neuhaus de bal drie minuten in de tweede helft schoot om Duitsland op een verdiende voorsprong te zetten.

De Duitse verdedigingslinie was 71 minuten volledig gesloten voor de Denen, maar werd verslagen toen Christian Eriksen een verdedigende pass naar Joseph Poulsen stuurde om doelman Manuel Neuer met een eerste kans in de wedstrijd te verslaan.

Nederland ontkent verrassingszege Schotland

Nederlands aanvoerder Memphis Depay scoorde twee minuten voor het einde van de wedstrijd een vrije trap om de 2-2 gelijk te maken, waardoor Schotland een verrassende overwinning in een vriendschappelijke wedstrijd in het Algarve-stadion in Portugal ontzegde.

READ  Voetballers uit North Berwick nemen de trofee in ontvangst tijdens hun reis naar Nederland

Depay scoorde beide doelpunten voor zijn ploeg, maar het resultaat was een enorme psychologische boost voor Schotland terwijl beide landen zich voorbereiden op het EK.

Schotland, zonder zeven spelers na een positieve test op het Covid-19-virus op hun trainingskamp in Spanje, nam na 11 minuten de leiding met een krachtig schot van Jack Hendry en ging na 63 minuten met 2-1 voor toen Kevin Nisbet een voorzet van Andy Robertson stuurde . links.

En Oranje maakte zes minuten na de openingswedstrijd voor Schotland gelijk toen Depay een linksbenige bal raakte na een slimme kopbal van aanvoerder Georginio Wijnaldum.

Een goed uitgevoerd doel was dat de Nederlanders een vroege tegenslag zouden overwinnen en hun dominantie in balbezit zouden omzetten in een comfortabele overwinning, maar het dappere Schotland had andere ideeën.