Het Indiase dameshockeyteam ontvangt Zuid-Afrika met 2-2

Het Indiase dameshockeyteam is tot nu toe ongeslagen op hun tournee door Zuid-Afrika en speelde zondag met 2-2 gelijk tegen de gastheren in hun vierde wedstrijd in Kaapstad.

Dit was de laatste wedstrijd van India tegen Zuid-Afrika voordat hij op 23 januari tegenover de nummer 1 van de wereld Nederland stond.

Vaishnavi Vithal Balkhi speelde tijdens haar eerste optreden met het seniorenteam in twee doelpunten voor India, waardoor ze gelijk speelden tegen Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika kende zondag een sterke start, na een reeks nederlagen tegen India. Het gastteam had tot nu toe met 1-5, 0-7 en 0-4 verloren van India.

Vastbesloten om de wedstrijden tegen India op een hoog niveau af te sluiten, was Zuid-Afrika de eerste die doorbrak toen ze profiteerden van een Indiase overtreding.

De aan hen toegekende penalty werd goed gebruikt toen Kanita Pops de jonge doelman Picchu Devi Khribam versloeg om het doelpunt in de achtste minuut om te zetten.

India wist in de 29e minuut gelijk te maken toen een goed pc-verschil hen hielp een doelpunt te scoren. Het was Vaishnavi die het goed deed door kalm te blijven en de paal te raken.

Zuid-Afrika wist in de 35e minuut weer op voorsprong te komen toen Taryn Lombard een velddoelpunt trapte in de 35e minuut.De volgende minuten bleven spannend.

Vaishnavi bracht eindelijk wat verlichting toen ze in de 51e minuut een computer ombouwde.India versterkte hun verdediging in de laatste minuten van de wedstrijd om ervoor te zorgen dat ze met een gelijkspel uitgingen.

READ  Olympische dromen: De Egyptische coach hoopt de dromen van de Nederlandse hoepel 3x3 te vervullen