Het Amerikaanse damesteam versloeg Zweden in de openingswedstrijd van Tokyo 2020

De dubbel van Stena Blackstein en de verpletterende kopbal van Lena Hurtig bezorgden Zweden een verdiende overwinning, aangezien de Verenigde Staten een schaduw wierpen over het team dat twee jaar geleden het WK won.

Zweden was ongetwijfeld van begin tot eind het betere team en de VS, die als een sterke kandidaat naar deze Olympische Spelen kwamen, hebben veel dingen te verbeteren in de komende wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland en Australië als ze een vijfde gouden medaille willen winnen.

Dit historische resultaat voor Zweden zal het team het vertrouwen geven dat ze beter kunnen gaan dan Rio 2016, toen ze tegen Duitsland vielen in de laatste hindernis in de wedstrijd om de gouden medaille.

Voor de Verenigde Staten eindigt de nederlaag 44 ongeslagen wedstrijden – 40 overwinningen en vier gelijke spelen – die tot en met januari 2019 liepen toen ze in een vriendschappelijke wedstrijd met 3-1 van Frankrijk verloren.

Zweden schitteren

Zweden haalde de Verenigde Staten in de laatste keer dat deze twee teams elkaar ontmoetten op het Olympische podium, ze kwamen als beste uit de bus na een strafschoppenserie in de kwartfinales vijf jaar geleden in Brazilië.

Becky Soerbrunn Hij vertelde de Guardian krant Die nederlaag was “een van de slechtste resultaten van een senior nationaal team in een groot toernooi”, en zei dat het extra motivatie gaf tijdens de zegevierende WK-campagne van 2019 en deze Olympische Spelen.

Er was echter niet veel bewijs van die impuls tijdens de opening van de wedstrijd in het Ajinomoto Stadion in Tokio – waarbij beide teams eerder een knie hadden geslagen in de lege arena – aangezien Zweden hun dominantie bevestigde sinds het openingsfluitsignaal.

READ  Volgens schattingen van de VN zal India medio 2023 2,9 miljoen meer inwoners hebben dan China

De Zweden scoorden snel het welverdiende vroege doelpunt toen een voorzet van Sofia Jakobsson na 25 minuten schitterend werd vastgelegd door Blacksteinius bij de paal.

De Verenigde Staten wisten in deze eerste 45 minuten nauwelijks van hun eigen helft door te breken, laat staan ​​enige vorm van voet aan de grond te krijgen, met Zweden met meer dan 60% balbezit.

Blacksteinius kreeg vlak voor rust een fantastische kans om de voorsprong van Zweden te verdubbelen, meesterlijk een lange pass naar haar borst beheersend, maar de bal onder haar voeten hangend om de Amerikaanse doelman Alyssa Naher uit te laten en de kans te verzwakken.

Gezien de hoeveelheid talent in het Amerikaanse team, was het echter niet altijd waarschijnlijk dat Zweden in staat zou zijn om hun tegenstanders de hele helft in bedwang te houden. Het was Rose Lavelle die de gelijkmaker kon maken, maar haar kopbal uit een lange bal in het strafschopgebied raakte net buiten de paal.

De enige echte kans van de wereldkampioen in de eerste helft was een bewijs van de suprematie van Zweden, de gele truien verdrongen de Amerikaanse spelers op het middenveld en lieten ze geen moment om te ontspannen aan de bal.

Het enige negatieve vanuit het oogpunt van Zweden is dat ze er maar in slaagden om een ​​voorsprong van één doelpunt te openen – zal het team spijt krijgen van deze verspilling voor het doel?

De Amerikaanse spelers kijken verward na hun tweede concessie.

USWNT-coach Vlatko Andonovsky maakte in het begin van de tweede helft twee wissels, waarbij experts Carli Lloyd en Julie Earts Alex Morgan en Samantha Moyes vervingen.

READ  Australië verhoogt onverwacht de rentetarieven, wat aangeeft dat er een verdere verkrapping op komst is

Ertz leek het Amerikaanse team onmiddellijk nieuw leven in te blazen, maar pas toen het momentum van het spel leek te veranderen, verdubbelde Zweden zijn voordeel.

Dit keer greep Blackstenius de restjes aan de verre paal nadat een Zweedse hoekschop voor chaos zorgde in het Amerikaanse strafschopgebied en de bal langs Naher in het dak van het net dumpte.

Vanaf daar werd het erger voor Team USA.

Nadat invaller Megan Rapinoe de paal raakte terwijl ze waarschijnlijk had moeten scoren, plaatste Zweden een uitroepteken naast hun optreden toen Hurtig hoog in het strafschopgebied klom om naar huis te gaan vanaf de pass van Hanna Glass.

Stena Blackstein begon haar Olympiade aan het begin van haar droom van een prop.

De camera sneed naar de Amerikaanse bank terwijl Andonovsky hulpeloos verward op de bank zat.

Hij heeft nu veel om over na te denken in de aanloop naar de komende zware wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland en Australië, als de VS een plotselinge vervroegde exit willen voorkomen.

About the Author: Nanko Otterman

"Trotse twitterliefhebber. Introvert. Hardcore alcoholverslaafde. Levenslange voedselspecialist. Internetgoeroe."