Groepsperfecties Italië, België, Nederland De voortekenen zijn niet goed

Italië, België en Nederland bevinden zich in een perfecte positie met hun Euro 2020-teams. Veel landen gingen niet naar de trofee in die categorie.

Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden negen landen drie overwinningen behaald uit drie wedstrijden op groepsniveau op een Europees kampioenschap. Toen tilden er maar twee het bestek op.

Frankrijk (Euro 1984)

Teamstatus
1-0 v Denemarken (Platini)
5-0 v België (Platini x3, Gracie, Fernandez)
3-2V Joegoslavië (platina x3)

Halve finale
3-2 tegen Portugal AET (Domer x2, Platini)

Laatste
2-0 in Spanje (Platini, Belon)

Vanwege de afwezigheid van nationale landen in Frankrijk, werden slechts twee wedstrijden van Euro 1984 op de Britse televisie uitgezonden: de laatste overwinning van Spanje in de groepsfase op West-Duitsland en de finale, die de kant van Miguel Munoz tegen de dominante gastheren provoceerde. De schittering van Michael Platini, De halve finalisten van het WK 1982 hebben elke wedstrijd gewonnen en sinds hun eerste grote eer zijn Jean Dicana en Alain Gracie slechts één keer aan deze kust gezien.

Portugal (Euro 2000)

Teamstatus
3-2 V Engeland (Figo, Joao Pinto, Nuno Gomes)
1-0 v Roemenië (Costinha)
3-0 v Duitsland (Consicao x3)

quarterback
2-0 v Turkije (Nuno Gomes x2)

1-2 v Frankrijk (Nuno Gomes)

Vanaf de 18e minuut van hun eerste groepswedstrijd tot de 51e minuut van de halve finale scoorde Portugal tien onbeantwoorde doelpunten, waarmee de grootste generatie die het land ooit had verzameld op Euro 2000 losliet. De voorsprong van twee doelpunten van Engeland werd binnen een half uur weggewerkt. Roemenië hield het tot de tweede helft blessuretijd vol. Sergio Concikao scoorde zijn eerste grote hattrick tegen Duitsland sinds de WK-finale van 1966. Maar de uitsluiting van de Europese competitie voor zeven maanden nadat Zinedine Zidane’s extra-time gouden doelpunt voor wereldkampioen Gunden Bengo van het veld werd gestuurd, bevestigt dat Nuno Gomez zal opduiken als de ster die hun tijdperk zal bepalen.

READ  Nederland beperkt voor het eerst vrije markthuur vanwege epidemie | Economie

1-2 v Frankrijk (Delvecchio)

Italië zal naar verwachting niet ver komen in Euro 2000. De boete van de WK-winnaars van 1998, Frankrijk, was positief, maar alleen Dino Joff kon zich kwalificeren voor het toernooi. Nederland En België twee jaar later. Azzurri eindigde met een punt boven zowel Denemarken als Zwitserland, maar ze zorgden voor hun team in het toernooi. De afwezigheid van Gianluigi Buffon en Christian Vieri zou hun kansen naar verwachting blokkeren, maar ze versloegen de Nederlandse favorieten in de halve finale en werden verslagen door wereldkampioenen in de tweede wedstrijd op rij, met alleen een gelijkspel en een gouden doelpunt in de extra tijd .

Nederland 2000

Teamstatus
1-0 v Tsjechië (R. de Boer)
3-0 v Denemarken (Kluvert, F.D. Boer, Genton)
3-2 V Frankrijk (Cluvert, R. de Boer, Genton)

quarterback
6-1 V Joegoslavië (Cluvert X3, Coveterica en, Overmarks X2)

0-0 v Italië, 1-3 penalty

Beide halve finales tussen Italië en Nederland gingen met perfecte records. Maar terwijl de eersten hun vooruitgang bouwden op een gedurfde verdediging, in de hoop zelfstandig verder te kunnen werken met een aantal unieke talenten, namen de laatstgenoemden hun tradities over als een stijlvol aanvallend team. Manager Frank Rijkard hielp hen een team te inspireren bestaande uit de Tsjechische Republiek en een Deense ploeg, die Brazilië twee jaar geleden in de kwartfinales van het WK terroriseerde, evenals het onvermijdelijke Franse team. Voordat Nederland de grootste knock-out overwinning in de geschiedenis van het EK op Joegoslavië boekte, leed Nederland in 32 wedstrijden zelfs zijn tweede nederlaag tegen wereldkampioenen. Toen kwamen de verdomde Italianen.

READ  Onderzoekers in Nederland werken samen met patiënten om het mysterie van de langdurige ziekte van Covid-19 op te lossen

Tsjechië 2004

Teamstatus
2-1 in Letland (Burrows, Haynes)
3-2 V Nederland (halsband, holen, Schmeicher)
2-1 v Duitsland (Haynes, Burroughs)

quarterback
3-0 v Denemarken (Kraag, Burrows x2)

0-1 v Griekenland

Het winnen van alle drie je teamgames is een geweldige prestatie als je tegelijkertijd 20 minuten voor bent. De Tsjechische Republiek ging achter Euro 2004 voor Letland, Nederland en Duitsland en elk kwam met succes uit. Zelfs in hun kwartfinales duurde het tot de 49e minuut voordat John Collar de score opende tegen Denemarken. Natuurlijk kwam er nooit een doelpunt toen de Grieken hen schaatsten.

1-1 v Turkije (Klasnik), 1-3 penalty

“Die nacht heb ik gehuild als een baby. Het was de grootste tegenslag in mijn carrière’, zegt Luca Modric, die 17 wedstrijden speelde met Jamie O’Hara. De middenvelder herinnerde zich in plaats daarvan Euro 2008, toen een normaal Kroatisch team de ups en downs van knock-outvoetbal op een zeer serieuze manier ervoer. Ivan Klasnik scoorde in de 119e minuut van de kwartfinale tegen Turkije een doelpunt, waarna alleen Semi Senturk de gelijkmaker maakte. Modric, die een penalty omver gooide in de openingszege van de groep op Oostenrijk, was duidelijk vervormd toen hij de eerste plaats miste van een mislukte shootout die Turkije naar de halve finales stuurde.

Spelers uit Kroatië kijken naar penalty's

Nederland 2008

Teamstatus
3-0 v Italië (Van Nistelrooy, Snyder, von Frankhorst)
4-1 v Frankrijk (Zwerkbal, Van Persie, Robben, Sneijder)
2-0 v Roemenië (Handellar, van Persie)

quarterback
1-3 v Rusland AET (Van Nistelrooy)

De sympathie voor Nederland in Euro 2008, dat eerdere WK-finalisten aantrok, viel op Roemenië, dat de Nederlanders versloeg en hun kwalificatiegroep aanvoerde. Maar Marco van Boston en zijn spelers wonnen met negen doelpunten en slechts één tegen: een troost voor Theory Henry. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen, maar Rusland was de laatste tegenstander van de kwartfinales en na extra tijd behaalden ze een absolute klassieke overwinning, dankzij Andrei Arshavin.

1-0 v Duitsland (Torres)

Rusland stond in de halve finale tegenover elkaar en versloeg Spanje voor de tweede keer. La Furia Rose realiseerde eindelijk hun potentieel op Euro 2008, wat zich vertaalde in een perfecte teamfase tijdens de hartslag van de kwartfinale, hoewel Italië hen dichterbij bracht. Spanje elimineerde een paar defensieve zwakheden van een gematigde ploeg voordat het verstikte door de knock-outs, die pre-match favoriet Duitsland versloeg.

Duitsland 2012

Teamstatus
1-0 in Portugal (Gomes)
2-1 v Nederland (Gomes x2)
2-1 in Denemarken (Podolski, Bender)

quarterback
4-2 v Griekenland (Lam, Kedira, Klose, Rias)

1-2 V Italië (Ozil)

De tweede plaats in eerdere euro’s en bronzen medaillewinnaars op de WK’s van 2006 en 2010, wordt aangenomen dat Duitsland’s deelname aan Euro 2012 in Polen en Oekraïne het potentieel heeft om Spanje af te schrikken. De wereld- en Europese kampioenen lieten in hun poule zelfs punten liggen naar Italië, terwijl Joachim Lo een hattrick scoorde uit drie zware wedstrijden. Een vrij spel voor de scheidsrechters ging door toen Griekenland in de kwartfinales van het veld werd gestuurd, hoewel Italië Die Manschaft pas in de halve finale stopte. Toen Spanje in de finale met 4-0 van hen viel, was het alsof je voor een kogel sprong.