Griekspoor exploiteert Nederland naar Glasgow

Nadat hij zijn Davis Cup-carrière begon met drie nederlagen, heeft de nummer 48 van de wereld Greekspoor nu drie opeenvolgende overwinningen geboekt in het toernooi; Door de Uruguayaan Martin Cuevas te verslaan, bleef Nederland in 2021 buiten Wereldgroep I en versloeg de Canadese Steven Deese eerder dit jaar in de kwalificatie.

Aan die lijst kan hij nu een overwinning toevoegen in de finale tegen Willy Kukushkin, die nu aan zijn 30e Davis Cup-wedstrijd deelneemt.

Als pakket kan Creekspur geen kwaad. Toen hij moest verdedigen, hield hij Kukushkin diep. Toen hij de perfecte bal zag raken, sprong hij naar voren en volgde die richting het net. Hij was stabiel in rally’s en pakte de eerste set goed met een vederlicht dropshot.

Kukushkin was niets anders dan een krijger, en vocht terug van een vroege break om de tweede set gelijk te maken met 2-2, maar werd onder druk gezet op zijn eigen service bij 3-3. Wereld nr. 221 kwamen uit een uitwisseling van 26 punten na het sparen van 6 breakpunten. Na terug te breken nam hij een 5-3 voorsprong in de volgende game en pakte de tweede set om de wedstrijd gelijk te trekken.

Elke gedachte dat Kukushkin zich zou verzamelen om zijn gelijkspel te beëindigen met een overwinning van de 30e wedstrijd, werd snel vernietigd toen Kriegspur er met de beslisser vandoor ging. Hij won 12 van de eerste 13 punten om een ​​3-0 voorsprong te nemen en keek nooit achterom, waarmee hij de overwinning in twee uur en zeven minuten bezegelde.

READ  Delen van Rotterdam liggen 7 meter onder zeeniveau. Nu is het de wereldleider op het gebied van zweven

Wereld Nr 44 Alexander Public zal proberen Kazachstan te redden in de gelijkspel wanneer hij geconfronteerd wordt met de Nederlandse Nummer 1 en Wereld Nr 35 Botik van de Sandsulp in de tweede wedstrijd met Andrey Golubev en Alexander Nedovyzov in de Emirates Arena. Wesley Koolhoff en Matev Middelkoop nemen het op in het dubbelspel.

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'