Frankrijk is weer op het goede spoor terwijl Nederland de Nations League-finale nadert

Kylian Mbappé schitterde in het toernooi toen wereldkampioen Frankrijk donderdag zijn schouders ophaalde met blessures en problemen buiten het veld om Oostenrijk te verslaan, terwijl Nederland Polen versloeg om dichter bij een plaats in de UEFA Nations League-finale van volgend jaar te komen.

De inspanningen van Frankrijk in hun WK-verdediging in Qatar in november en december werden ontsierd door fitnessproblemen waarbij een groot aantal belangrijke spelers betrokken waren, evenals andere zorgen, maar het Franse team leek niet afgeleid te worden toen ze de Oostenrijkers in Parijs omzeilden en 2 wonnen. -0.

Mbappé toonde zijn fenomenale snelheid en kracht op zijn weg voordat hij finishte en de gastheren zeker op voorsprong zette in de 56e minuut in Stade de France.

Olivier Giroud, genaamd Olivier Giroud, verdubbelde zijn voorsprong negen minuten later, op weg naar het kruis van Antoine Griezmann om zijn 49e internationale doelpunt te maken – nu slechts twee doelpunten minder dan de Franse recordbrekende Thierry Henry.

“We hebben gedaan wat we nodig hadden om te winnen, veel kansen te creëren en het spel te domineren”, zei de Franse coach Didier Deschamps.

“Er zijn veel positieve punten die uit het spel kunnen worden gehaald.”

Blessures hebben Deschamps beroofd van een hele ploeg, met doelman en aanvoerder Hugo Lloris en middenveldduo N’Golo Kante, Paul Pogba en Karim Benzema onder de ontbrekende spelers.

Pogba haalde ook de krantenkoppen nadat hij een klacht had ingediend bij Italiaanse openbare aanklagers, waarin hij zei dat hij het doelwit was van een afpersingscomplot van € 13 miljoen ($ 13 miljoen).

READ  Jongeren zijn klaar voor het Nederlandse evenement

Zijn broer Matthias is een van de vijf mensen die in de zaak zijn aangeklaagd en vastgehouden.

Ondertussen begon deze week met Paris Saint-Germain-ster Mbappé die weigerde deel te nemen aan een back-to-back fotosessie met de Franse voetbalbond over beeldrechten.

Mbappé vierde zijn doelpunt met een paparazzi-traditie in een duidelijke verwijzing naar deze klasse.

Slechts acht dagen voor zijn 36e verjaardag is Giroud de topscorer in de geschiedenis van Frankrijk.

Precies twee maanden voordat hun WK-verdediging begon tegen Australië in Qatar, stelde het resultaat Frankrijk ook in staat om de dreiging van degradatie uit de Eerste Klasse in de Nations League te vermijden, een competitie die ze pas vorig jaar wonnen.

Deschamps moet zondag nog hun laatste wedstrijd in groep A1 uit in Denemarken winnen om degradatie te voorkomen, terwijl kwalificatie voor de finale met vier teams in juni al ver weg is.

Kroatië verslaat Denemarken

Kroatië, de nummer twee van het WK 2018, ligt op schema om de divisie aan te voeren na een overwinning van Denemarken met 2-1 in Zagreb.

De openingswedstrijd, gescoord door Borna Sosa in de 49e minuut, werd voor de gastheren afgelast met een prachtig schot van Christian Eriksen in de 77e minuut.

De Kroatische winnaar kwam echter slechts twee minuten later via Lovro Mager.

Kroatië leidt de Denen met één punt voordat het naar Wenen gaat om het zondag op te nemen tegen Oostenrijk, onderaan het klassement.

Ondertussen is Nederland goed gepositioneerd om door te gaan naar de finale van Groep A4 na een 2-0 overwinning op Polen onder leiding van Robert Lewandowski in Warschau.

READ  Trott crediteert Ajay Jadeja voor het machtsvertoon van Afghanistan op het WK

Cody Jakbo werd centrum Denzel Dumfries aan het einde van een geweldige zet om Oranje vroeg op voorsprong te zetten, terwijl Steven Bergwijn er op het uur 2-0 van maakte na één doelpunt met Vincent Janssen.

“Het was een grote test voor ons”, zei bondscoach Louis van Gaal. “Ik ben zeer tevreden met de manier waarop we speelden.”

België versloeg Wales

Groepsrivaal België versloeg Wales met 2-1 in Brussel, waarbij Kevin De Bruyne en Michy Batshuayi de eerste helft scoorden voordat Kevin Moore het verschil verkleinde.

Nederland heeft drie punten voorsprong op België voordat de twee teams elkaar zondag ontmoeten in Amsterdam.

Echter, na met 4-1 te hebben gewonnen in België in hun laatste ontmoeting, zou zelfs een nederlaag van twee doelpunten genoeg zijn voor het team van Van Gaal om zich te plaatsen voor de finale met vier teams.

Wales daarentegen, dat Gareth Bale niet in de basis had, moet nu zondag in Cardiff Polen verslaan om in League A te blijven.

Spanje en Hongarije staan ​​bovenaan twee andere groepen in de eerste divisie voordat de wedstrijden op vrijdag verder gaan wanneer Duitsland Hongarije ontvangt terwijl Engeland Italië speelt in Milaan. – Persbureau Frankrijk