Frank Lampard geeft Donny van de Beek een update over de blessure na het vertrek van Man Utd bij Everton

Frank Lampard houdt zijn vingers boven Donny van de Beek na een update over de blessure van de uitgeleende middenvelder van Manchester United.

Van de Beek werd gedwongen uitgeschakeld ongeveer 20 minuten voor Everton’s 1-0 nederlaag tegen Manchester City op Goodison Park op zaterdag.

De middenvelder stuurde United opnieuw een tijdige herinnering na hun 0-0 gelijkspel met Watford, omdat hij werd geraakt door de inspanningen van Everton om City opnieuw angst te bezorgen na hun nederlaag tegen Tottenham vorige week.

Van de Beek werkte onvermoeibaar vooruit en vervulde zijn taken in de verdediging toen City op een doelpuntloos gelijkspel leek af te stevenen, waarbij United-fans erop wezen hoe hij erin slaagde Raheem Sterling kalm te houden.

Hoewel de Nederlands international in de 71e minuut moest worden vervangen door Alli nadat hij een blessure had opgelopen, vond City 10 minuten later de winnaar via Phil Foden – hoewel ze ook een controversieel VAR-gesprek moesten overleven omdat de gastheren een strafschop kregen toen de bal raakt Rodri’s arm.

Lampard en zijn team boos achterlatend over de beslissing na de wedstrijd en zout in de wonden wrijven, is er ook bezorgdheid over Van de Beek nadat hij het veld verliet.

De Everton-baas speelde de blessure van de middenvelder na de wedstrijd weg, hoewel de volledige omvang ervan nog niet bekend is.

Toen hem werd gevraagd naar de blessure van Van de Beek, zei Lampard: “Hopelijk is het een kramp. Ik wil daar niet helemaal bij blijven, maar we hopen van wel. Hij zei dat hij vond dat het meeviel.”

READ  Wereldkampioenschappen zeilen: Afrikanen met Olympische dromen

Ook United-fans hopen op goed nieuws over Van de Beek zodra de volledige omvang van zijn blessure bekend is.

De 24-jarige wordt voor de rest van het seizoen uitgeleend aan Goodison Park, waar hij de ouderclub hoopt te overtuigen dat hij volgend seizoen een vaste plek in de selectie van United verdient.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om dit seizoen nooit meer een update van Old Trafford te missen.