Falconets klopt Canada met 3-1 en neemt het op tegen Nederland in Q’final

De U-20-vrouwen van de Falconets van Nigeria versloegen Canada donderdagochtend met 3-1 in Alajuela en eindigden met negen punten uit negen in Groep C om zichzelf een perfect record te bezorgen in de groepsfase van het WK.

Hoofdcoach Chris Musa zei voorafgaand aan de ontmoeting dat zijn meisjes zouden proberen te winnen, zelfs met het ticket voor de kwartfinale al in de tas, om hun winnende geest te behouden na zware overwinningen tegen Frankrijk en de Republiek Korea.

Dat is wat de Falconettes deden.
De beste ploeg van Afrika kreeg op een toevallige manier het eerste doelpunt van de wedstrijd tegen toen Jumok Alani minder dan twee minuten voor tijd door een slechte behandeling van doelman Omini Oyono op een backpass van doelman Omini Oyono scoorde.

“Het was geweldig voor ons om terug te komen van die tegenslag en als eerste in de wedstrijd toe te geven. We toonden karakter en geest en dat zal enorm zijn voor ons in de wedstrijd”, zei Musa na de wedstrijd.

Middenveldimpresario Esther Onineside pakte alle drie de punten tegen Korea en bracht de Falcons in de 24e minuut op gelijke hoogte met een strafschop, waardoor ze maandagochtend bij de laatste acht terechtkwamen. Blessing Ogbe’s schot in het strafschopgebied werd afgehandeld door verdediger Mia Pandey.

De Falconettes zagen er in het midden kalm en solide uit met Deborah Abiodun die terugkeerde van de confrontatie met de Koreanen, en Siamaka Okwuchukwu speelde ook een bemoedigende wedstrijd nadat ze voor het eerst in het toernooi was gestart. In de 15e minuut ging zijn stevige kopbal uit een voorzet van Blessing Okpe net naast het doel.

READ  Enorme superboten dringen onder Nederlandse bruggen door

Onyenezide schoot Nigeria vanaf de stip in de 32e minuut nadat een gevaarlijk spel van Simi Awujo tegen Mercy Idoko leidde tot een kopbal van de inswinger van Rofiet Imuran.

In de extra tijd van de eerste periode kwam Idoko dicht bij het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar een andere Imuraanse inswinger kuste de rechtopstaande.

In de tweede helft voegden de Falconets een briljant gebruik van tempo en ruimte toe aan hun spel en het was geen verrassing dat Imuran, opnieuw met een visionaire zet, invaller Sioma Olis opzette voor het derde doelpunt van Nigeria.

Tijdens hun keizerlijke campagne in de groepsfase krijgen de Falconets maandag (Nigeriaanse tijd) vanaf 01:00 uur een kwartfinale met Nederland in Alajuela.