Euro 2020/1, Ronde van 16: Nederland vs Tsjechië, België vs Portugal

Zelfs voor degenen die toegeven dat ze echt een hekel hebben aan internationaal voetbal zoals jij, is deze zondag een dag om naar uit te kijken. Niet alleen spelen de titelverdediger, Portugal, tegen een van de topfavorieten van België in de knock-outfase, maar we hebben ook een rematch in een van de grootste (internationale) wedstrijden aller tijden – en dat hoef je niet te doen. duurt alleen voor mij een woord naar wie welke.

De groepswedstrijd (!) tussen Nederland en Tsjechië op Euro 2004 was het toppunt van voetbalentertainment, met twee zeer getalenteerde teams vol aanvallende doelen – en alleen aanvallende bedoelingen. Nederland, geleid door Dick Advocaat, leidde onder meer Ruud van Nistelrooy, Clarence Seedorf, Edgar Davids en Edwin van der Sar in het doel, en op de flank de jonge Arjen Robben, die een paar weken later bij Chelsea tekent.

Ondertussen waren de Tsjechen op het hoogtepunt van hun gouden generatie, geleid door de gouden jongen zelf, Pavel Nedved, omringd door zijn schijnbare erfgenaam, Tomasz Rosicky, letterlijke bergman Jan Koller, Milan Baros en jongen Petrich, die al net getekend hadden bij Chelsea een paar weken ervoor.

Wat volgde was een spannende wedstrijd met vijf doelpunten toen de Tsjechen terugkwamen van een vroege 2-0 achterstand tot een laatste snik met 3-2 overwinning. Na slechts 15 minuten met twee doelpunten achter hem, bleef coach Karel Bruckner aanvallende spelers toevoegen, waarbij beide teams 90 minuten meedogenloos vooruit gingen. Naast de vijf doelpunten was er een vergelijkbaar aantal houtwerk en bijna twee keer zoveel grote kansen – een professionele keeper van beide kanten, ondanks de verdraaide resultaten.

Als je dit eerder hebt gezien, weet je het al. Als je dat nog niet hebt gedaan, hier zijn 5 minuten Hoogtepunten Pakket – Hoewel dit spel erg cool is, UEFA beschikbaar op volledige replay, of je kunt het ook bekijken in het TsjechischAls je de extra emotie wilt.

Maar genoeg over het verleden. Dit is het moment.

Naast de uitgeleende Chelsea-speler Michy Batshuayi, is er misschien genoeg van de voormalige Blues in deze twee wedstrijden om een ​​zeer formidabele ploeg op te bouwen.