Emma Radocano wordt uitgeschakeld in de tweede ronde op de 2022 French Open

De US Open-kampioen verliet haar allereerste French Open.

Raducanu versloeg haar tegenstander in de eerste ronde in een dramatische wending, maar kon haar winning streak in de tweede ronde niet voortzetten.

Deelname In de nieuwsbrief “World of Sports”

De 19-jarige werd beroemd op Wimbledon in 2021 en bereikte de ronde van 16 van het toernooi, voordat hij later dat jaar de US Open won.

Ze crashte vervolgens in de tweede ronde van de Australian Open, maar hoopt weer in vorm te komen terwijl ze zich voorbereidt op Wimbledon later deze zomer.

Tegen wie speelde Emma Radocano op de French Open van 2022?

Ze nam het in de eerste ronde op tegen de Tsjechische qualifier Linda Noskova, 17. Noskova staat op de 184e plaats van de WTA en was vorig jaar de Girl’s Rolland Garros-kampioen.

Na het winnen van de eerste set met 7-6, verloor Noskova de volgende twee sets met 7-5 6-1 toen Radocano een verbluffende comeback maakte en de tweede ronde bereikte.

Radokano stond vervolgens in de tweede ronde tegenover Alexandra Sasnovich, maar kon de Wit-Russische opnieuw niet verslaan.

De 19-jarige won de eerste set met 6-3, maar verloor daarna met 6-1 met 6-1 in de volgende twee sets om in de tweede ronde van haar eerste jaar op Roland Garros te vallen.

Wanneer speelt Emma Raducano de volgende keer?

Het is op dit moment nog niet bekend welk toernooi Raducanu hierna gaat spelen.

Op de WTA Tour is er echter de keuze tussen Valenica Open (op gravel) of Libema Open, Nederland en Rothesay Open, Nottingham (beide op gras).

Deze toernooien vinden plaats tussen 6 juni en 12 juni.

Raducanu maakte haar WTA-tourdebuut op het Nottingham Open in 2021, dus het is zeer waarschijnlijk dat ze daar terug zal zijn in tegenstelling tot Nederland of Valencia.

Hoe verliepen de voorbereidingen van Emma Radocano voor de French Open?

Raducano kampte de afgelopen weken met een rugblessure en moest zich eerder deze maand noodgedwongen terugtrekken uit haar wedstrijd in de eerste ronde op de Italian Open tegen Bianca Andreescu.

De US Open-kampioen ging in april ook uit elkaar met coach Turpin Peltz, na slechts vijf maanden samenwerken.

De beslissing om afscheid te nemen van de Duitser betekent dat Raducanu momenteel op zoek is naar haar vierde coach vorig jaar – een ongewoon snelle omzet, zelfs volgens de beroemde rauwe tennisnormen.

Hoe kan ik de French Open van 2022 bekijken?

Het toernooi wordt live uitgezonden op Eurosport, beschikbaar via Sky, BT en Virgin of via Discover + Entertainment & Sport Pass.

About the Author: Maaike Taai

'Organisator. Social media-nerd. Algemene communicator. Bacon-geleerde. Trotse pionier op het gebied van popcultuur.'