Ecuador domineert 1-1 WK-loting met Nederland | Qatar WK 2022 Nieuws

Ecuador domineert 1-1 WK-loting met Nederland |  Qatar WK 2022 Nieuws

Cody Kakpo zette Nederland na zes minuten op achterstand, maar Enner Valencia maakte vroeg in de tweede helft gelijk.

Nederland en Ecuador deelden de punten in hun tweede WK-duel, waarbij de Zuid-Amerikaanse underdogs er tijdens het 1-1 gelijkspel gevaarlijker uitzagen.

Door de uitslag van vrijdag wordt gastland Qatar het eerste team dat het toernooi verlaat. Senegal versloeg Qatar met 3-1 in de andere wedstrijd van Groep A.

Cody Kakpo, aanvaller van PSV Eindhoven, die sterk in verband wordt gebracht met een transfer naar Manchester United, zette Nederland op voorsprong met een geweldige treffer in de zesde minuut in het Al Khalifa International Stadium.

Nederland tegen Ecuador
Cody Kakpo opent de score voor Nederland [Hannah Mckay/Reuters]

Maar met een grote en luidruchtige steun achter zich, vocht Ecuador woedend genoeg om de Nederlanders te rammelen – en een Ecuadoraans doelpunt werd vlak voor rust afgekeurd, wat het signaal was voor eenrichtingsverkeer om door te gaan in de tweede helft.

Minuten in de tweede periode scoorde Enner Valencia een doelpunt in de 49e minuut om de topscorer van dit WK te worden. Het was het derde doelpunt van de aanvoerder van de campagne na zijn brace in de openingszege van zijn land tegen Qatar.

In Groep A hebben Nederland en Ecuador beide vier punten, terwijl Senegal drie punten heeft, terwijl Qatar onderaan de tafel staat met nul punten voorsprong op hun laatste wedstrijd tegen Oranje en zich nu niet kan plaatsen voor de knock-outronde. bladzijde.

Weinigen hadden verwacht dat de gastheren uit de groep zouden komen, maar ze zullen teleurgesteld zijn bij het ingaan van de laatste groepswedstrijd.

READ  Nederland crasht van U17 Euro na nederlaag tegen Engeland
Gonzalo Plata uit Ecuador schiet tegen de lat
Het schot van Gonzalo Plata belandde op de lat [Marko Djurica/Reuters]

Ecuador had de wedstrijd zelfs kunnen winnen, met Gonzalo Plata die net voor het uur een schot over de lat knalde. La Tri zette 23 voorzetten naar de zeven van Nederland, een teken dat als iemand een winnaar scoort, het niet de Nederlander zal zijn.

Op een bemoedigende avond voor Ecuador arriveerde Valencia laat op een brancard met ijs rond zijn rechterknie en ze hopen dat hun topscorer aller tijden snel herstelt.

Ecuador neemt het dinsdag op tegen Senegal in de laatste ronde van hun groepswedstrijden, terwijl Nederland het opneemt tegen Qatar en een gelijkspel hun plaats in de achtste finales veilig moet stellen.