Duitsland schokte Engeland. Nederlandse cruise door Korea

Duitsland schokte Engeland.  Nederlandse cruise door Korea

Duitsland en Nederland kwalificeerden zich voor de halve finales van de FIH Odisha Heren Hockey Wereldbeker 2023 en behaalden overwinningen tegen Engeland en Korea in de kwartfinales.

In de halve finale speelt Australië tegen Duitsland, terwijl België tegen Nederland speelt op 27 januari in het Kalinga Stadium, Bhubaneswar.

Tafel | resultaten | zwembaden | statistieken | Tv-gids | Kijk live op DStv

Match 1: Engeland-Duitsland 2-2 (Corner: 3-4)

Duitsland was in het eerste kwart sneller dan de blokken door balbezit en territorium te domineren op de Engelse helft.

Ze creëerden de eerste grote kans van de wedstrijd, want goed werk van Mats Grambusch aan de linkerkant zorgde ervoor dat Zwicker een pass in de cirkel afbuigde, op het pad van Trompertz, maar zijn schot in de rug zeilde hoog en naast.

Met het tikken van de tijd begon Engeland zijn ritme te vinden, een vrije trap werd net buiten de cirkel in de cirkel gespeeld door Kalnan en een pass naar binnen gespeeld door Rushmere en aan het einde van zijn 3D-beweging viel de bal vanuit de lucht naar Zack Wallace. en zijn salvo vond het net om de registratie voor de Engelsen te openen.

De prestatie van Duitsland in de aanval werd gemeten in het tweede kwartaal, toen de dreiging van Engeland bij de tegenaanval duidelijk was.

Zack Wallace verdubbelde bijna de voorsprong van Engeland in de 21e minuut met een rebound toen hij twee verdedigers aan de bovenkant van de cirkel versloeg met zijdezachte aanrakingen, voordat hij een schot afvuurde, maar zijn schot raakte de voet van teamgenoot Ansell voordat hij Stadler in het doel bereikte.

Duitsland won met twee late penalty’s in het kwart, maar de eerste was een goed gelezen pass die werd onderschept door Alberi en de tweede, geblokkeerd door Pelat en gemakkelijk ontslagen door de in vorm zijnde Uli Payne.

Duitsland viel vroeg in het derde kwartaal terug tot 10 man toen Uroz een groene kaart kreeg voor het opzettelijk vervuilen van een Engelse tegenaanval.

Engeland maakte goed gebruik van hun spelersvoordeel om drie snelle strafschoppen te winnen en verdubbelde hun voorsprong bij de derde poging toen een misplaatste injectie van Condon Ansell een geïmproviseerd spelelement dwong en perfect in de linkerbenedenhoek schoof.

READ  Wereldkampioenschappen Shorttrack in Nederland Nationale sporten

Toen de tijd begon te tikken in het derde kwart, begon het een beetje op te warmen.

Christopher Rohr kreeg een schorsing van vijf minuten voor een agressieve tackle op het midden van het veld.

De zoektocht van Duitsland naar een doelpunt om weer in de wedstrijd te komen werd doorspekt met knap verdedigend werk van spelers als Alberry en Waller.

Engeland bleef koel spelen en hield Duitse aanvallen op het middenveld af in de eerste helft van het laatste kwart.

Duitsland trok Stadler een extra speler van het veld en won met minder dan vijf minuten te gaan een strafschop.

Christopher Rohr stapte op om het te pakken, maar zijn poging raakte de lat en Engeland ontsnapte.

Duitsland slaagde er eindelijk in om te scoren toen de voorzet van Trumpertz Mats Grambusch alleen aan de tweede paal vond en hij de bal in het open doel schoot.

Engeland ging toen terug naar 10 toen Zack Wallace een groene kaart kreeg met nog iets meer dan twee minuten te gaan.

Engeland kreeg nog een penalty tegen toen het schot van Whelen voorbestemd leek om binnen te gaan, maar in plaats daarvan een Engels lichaam raakte.

Tom Grambusch, die op het veld strafschoppen neemt voor Duitsland, was dit keer beschikbaar en stuurde Payne de verkeerde kant op om de comeback van Honamas te voltooien en de wedstrijd naar strafschoppen te sturen.

Duitsland, dat de afgelopen vier jaar zeven van hun negen shootouts heeft gewonnen, was perfect in hun shootouts en scoorde alle vier hun pogingen.

David Goodfield miste de derde poging van Engeland en Danenberg, die in het doel stond in plaats van Stadler in de penalty shootout, redde de laatste poging van Engeland door Ansell om Honamas een beroemde overwinning te bezorgen, en hun eerste optreden in de halve finale van de Wereldbeker sinds 2010!

READ  Hoe je elke 2021-wedstrijd live kunt bekijken

Mats Grambusch werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Mijn benen trillen nog steeds, het was een geweldige comeback, echt trots op het team. We waren beter in de tweede helft en om terug te komen en de wedstrijd in evenwicht te brengen in de laatste twee minuten.” was ongelooflijk.”

De tweede wedstrijd: Nederland tegen Korea 5-1

Nederland en Korea speelden een geweldig eerste kwart van hun laatste kwartfinalewedstrijd op de FIH Odisha Hockey World Cup 2023 voor heren.

Het was een end-to-end actie, aangezien beide teams probeerden te spelen op de tegenaanval en erin slaagden om ruimtes te vinden op het middenveld om met succes door de cirkels van de tegenstander te snijden.

Beide teams wonnen ook elk twee strafschoppen, maar alle vier de strafcorners waren iets te kort, dankzij een dappere nr. 1 die wegrende uit de verdediging.

Nederland had de beste kans uit open spel toen Peters vanuit zijn eigen cirkel naar de Koreaanse cirkel snelde in een geweldig punt, maar zijn schot werd gered door Geun Kim.

Het tweede kwart was vrijwel hetzelfde toen de teams balbezit kregen op de tegenaanval.

Correa kreeg een grote kans in een van hun aanvallen, wat leidde tot een spin die ze naar de middenlijn dwongen.

Hwang’s gedreven pass in de cirkel vond bijna Junwoo’s duiker, maar Lars Balk kreeg een touchdown voordat de pass Junwoo bereikte om de bal over de basislijn te sturen.

Nederland opende de score in de 27e minuut toen Thierry Brinkman vanaf rechts door de verdediging van Korea sneed en zijn poging om Jungjun te passeren bijna werd onderschept, maar hij slaagde er niet in om de bal goed te raken en Koen Bijen stond daar vlak achter hem om de bal te vangen. het. naar de losse bal en schuif deze in de achterkant van het doel om Nederland de voorsprong te geven die ze naar de tweede helft zouden dragen.

READ  T20 is het meest democratische format, maar er moet meer gebeuren

Nederland won een vroege strafschop om de tweede helft te beginnen, en terwijl Jansen’s schot werd gered door Kim, greep Peking behendig de rebound en tikte de bal achterin om de Nederlandse voorsprong te verdubbelen.

Nederland voelde de kentering in het momentum en hield de druk hoog op de Koreanen, die in het verleden moeite hadden gehad om in de tweede helft op krachten te komen.

De druk van Nederland wierp zijn vruchten af ​​​​toen ze het derde doelpunt scoorden, toen de pass van Jeb Jansen in de cirkel werd afgebogen door Justin Block, die zijn tweede opeenvolgende doelpunt scoorde nadat hij het net had gevonden in de vorige wedstrijd van Nederland tegen Chili.

Nederland voegde vroeg in het laatste kwart een voorzet toe toen Seunghoon een pass van Heijningen probeerde te onderscheppen en de bal uiteindelijk over de doelman in het doel werd geschoten.

Korea zou eindelijk een einde maken aan de reeks van 15 opeenvolgende kwartalen van Nederland zonder een doelpunt van Seo Inwoo te incasseren, maar met een achterstand van vier doelpunten leek een comeback onwaarschijnlijk.

Nederland voegde het laatste doelpunt van de wedstrijd toe in de 58e minuut toen Teun Baines een strafschop opzette die werd gewonnen door aanvoerder Thierry Brinkmann om de Nederlanders een comfortabele 5-1 overwinning te bezorgen en hen naar hun vierde opeenvolgende halve finale van de FIH Hockey World Cup te brengen. -laatste. .

Koen Begin, die de eerste twee doelpunten maakte voor Nederland, werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Meer dan 25 doelpunten gescoord en tegen gekregen in één wedstrijd. Onze verdediging is erg sterk en stelt ons in staat om onze aanval in te bouwen. Proficiat aan Korea ook. Ze hadden een heel goed toernooi en speelden ook goed in dit spel. We spelen graag tegen België, en we spelen vaak tegen hen in Europa, dus we staan ​​in de halve finale!”