Door de vorm van Frankrijk naderde Nederland de Nations League-finale

Kylian Mbappé schitterde als wereldkampioen Frankrijk die blessures en problemen buiten het veld overwon en Oostenrijk op donderdag versloeg, terwijl Nederland won in Polen en een plaats boekte in de UEFA Nations League-finale van volgend jaar.

De poging van Frankrijk om het WK in Qatar in november en december te verdedigen, werd ontsierd door fitnessproblemen en andere zorgen rond verschillende belangrijke spelers, maar Les Bleus liet zich niet afschrikken toen ze de Oostenrijkers in Parijs versloegen. 2-0 gewonnen.

Mbappé toonde zijn verbazingwekkende snelheid en kracht om de gastheren op voorsprong te zetten in de 56e minuut in het Stade de France.

De teruggeroepen Olivier Giroud verdubbelde hun voorsprong negen minuten later en scoorde zijn 49e internationale doelpunt uit een voorzet van Antoine Griezmann – hij staat nu twee goals achter op het Franse record van Thierry Henry.

“We hebben gedaan wat we moesten doen om de overwinning te pakken, creëerden veel kansen en controleerden de wedstrijd”, zei de Franse bondscoach Didier Deschamps.

“Er zijn veel positieve punten uit het spel te halen.”

Blessures hebben Deschamps verlaten zonder een hele ploeg, met doelman en aanvoerder Hugo Lloris, middenveldduo N’Kolo Kante en Paul Pogba en Karim Benzema ontbreken.

Pogba haalde ook de krantenkoppen na het indienen van een klacht bij de Italiaanse openbare aanklagers 13 miljoen euro ($13 miljoen) dreiging plot doelwit.

Zijn broer Mathias is een van de vijf verdachten en wordt vastgehouden in de zaak.

Ondertussen weigerde Paris Saint-Germain-superster Mbappé deze week deel te nemen aan een fotoshoot op rij met de Franse voetbalbond over beeldrechten.

READ  Tafel-LNG-tankers op weg naar Groot-Brittannië, België en Nederland

Mbappé vierde zijn doelpunt door te poseren voor een fotograaf in een schijnbare knipoog naar de lijn.

Slechts acht dagen voor zijn 36e verjaardag is Giroud de oudste doelpuntenmaker van Frankrijk.

Het resultaat stelde Frankrijk in staat om de dreiging van degradatie uit de top van de Nations League af te wenden, precies twee maanden voordat ze begonnen aan hun WK-verdediging tegen Australië in Qatar. In een toernooi dat hij vorig jaar won.

De ploeg van Deschamps moet voorkomen dat ze zondag hun laatste wedstrijd in Groep A1 in Denemarken winnen, terwijl kwalificatie voor de finale met vier teams van juni al buiten bereik is.

Kroatië neemt het op tegen Denemarken

Tweede plaats WK 2018 Kroatië versloeg Denemarken met 2-1 in Zagreb om de groep aan te voeren.

Borna Sosa werd in de 49e minuut van het veld gestuurd door een staking van Christian Eriksen in de 77e minuut.

De winnaar van Kroatië kwam echter twee minuten later via een Lovro major.

Kroatië heeft een punt voorsprong op de Denen voordat ze naar Wenen reizen om zondag tegen Oostenrijk te spelen.

Ondertussen gaat Nederland van Groep A4 naar de finale na een 2-0 overwinning op het Polen van Robert Lewandowski in Warschau.

Cody Kakpo draaide het centrum van Denzel Dumfries aan het einde van een mooie zet om de Nederlandse 2-0 op het uur te zetten na de een-twee van Steven Bergwijn van Vincent Johnson.

“Het is een grote test voor ons. Ik ben erg tevreden met hoe we speelden”, zei de Nederlandse coach Louis van Gaal.

READ  Nederlandse amazone Annemiek van Vleuten Tour de France dames | Meer sportnieuws

België versloeg Wales

Groepsrivaal België versloeg Wales met 2-1 in Brussel, met Kevin De Bruyne en Michy Batshuayi die scoorden in de eerste helft voordat Kiefer Moore er één toevoegde.

Nederland heeft drie punten voorsprong op België voor hun ontmoeting in Amsterdam op zondag.

Zelfs een nederlaag met twee doelpunten zou echter voldoende zijn om de ploeg van Van Gaal te plaatsen voor de laatste vier, nadat ze in de laatste ontmoeting met 4-1 in België hadden gewonnen.

Wales daarentegen – zonder Gareth Bale in de basisopstelling – moet nu zondag in Cardiff Polen verslaan om in League A te blijven.

Spanje en Hongarije staan ​​bovenaan de andere twee groepen in League A, waarbij Duitsland de Hongaren ontvangt op vrijdag, terwijl Engeland Italië speelt in Milaan.