Depay scoorde tweemaal in de 6-0 overwinning van Nederland op Gibraltar

Rotterdam, Nederland (AFP) – Memphis Depay scoorde twee doelpunten, gaf twee assists en miste een penalty toen Nederland Gibraltar met 6-0 versloeg en daarmee koploper bleef in Groep G in Europa in de WK-kwalificaties van maandag.

Het als tweede geplaatste Noorwegen, zonder geblesseerde spits Erling Haaland, versloeg Montenegro met 2-0 en bleef daarmee twee punten achter op Nederland, en Burak Yilmaz scoorde de winnaar met een blessuretijdstraf in de tweede helft toen Turkije Letland met 2-1 versloeg. in Riga.

Depay zette zijn teleurstellende seizoen in Barcelona achter zich met een vruchtbare avond in stadion De Koeps in Rotterdam tegen een van de beste voetbalteams ter wereld. Zijn eerste doelpunt van de avond was zijn dertiende met Oranje, waarmee hij het Nederlands record van 12 in een kalenderjaar verbrak van Patrick Kluivert.

Het doelpunt van Depay viel in de 21e minuut na een pass van Davy Claassen, slechts twee minuten nadat Gibraltar-doelman Bradley Banda zijn internationale debuut maakte door de eerste strafschop van de avond van de spits te redden. Depay miste in de eerste helft zijn tweede trap vanaf de penaltystip niet om Oranje op een 3-0-voorsprong in blessuretijd te zetten.

Aanvoerder Virgil van Dijk opende de score met een kopbal van Depay in de negende minuut, het eerste doelpunt van de verdediger sinds hij vorig seizoen terugkeerde van een knieblessure.

“Ik ben heel blij omdat ik voor het eerst in lange tijd een doelpunt heb gemaakt”, zegt Van Dijk tegen de NOS.

READ  Een onderzoek naar de stille financiële betalingen van Vince McMahon heeft naar verluidt geleid tot de opkomst van liefdadigheidsdonaties van Trump

Full-back Denzel Dumfries scoorde drie minuten voor rust 4-0 en invaller Arno Danjuma, een late call-up om de geblesseerde Cody Jakbo te vervangen, scoorde bij zijn terugkeer in het Nederlands elftal voor het eerst sinds zijn eerste twee interlands anno 2018.

Een andere invaller in de tweede helft, Doniel Mallin, voltooide de nederlaag in de 86e minuut.Het resultaat had veel slechter kunnen zijn voor de bezoekers – de Nederlanders scoorden 31 doelpunten tegen die van Gibraltar.

En Mohamed Al-Younoussi maakte de twee goals van de Noorse overwinning in Oslo.

Turkije viel op Letland dankzij een eigen doelpunt van Merih Demiral voordat Serdar Dorsun de gelijkmaker maakte en Yilmaz won.