Denzil Dumfries geeft overwinning aan Nederland nadat Oekraïne opnieuw wint

Nederland keerde terug naar het reguliere voetbal met een dramatische 3-2 overwinning op Oekraïne en nam een ​​voorsprong van twee doelpunten in hun openingswedstrijd van Euro 2020.

Nederland had zich niet geplaatst voor het vorige EK en het WK 2018 en begon terug te keren naar het grote podium alsof ze de verloren tijd wilden inhalen.

Maar ze zakten in minder dan een uur naar een 2-0 voorsprong via Georgino Vignaldam en Wade Wehorst, en kregen in vier minuten twee keer toegegeven aan Andrei Yarmolenko en Roman Yaremsk.

Hij werd echter gered door PSV-verdediger Denzil Dumfries, die met nog vijf minuten te gaan zijn eerste interlanddoelpunt naar huis stuurde en een uitstekende kans verspeelde zonder een eerder doelpunt.

De ploeg van Frank de Boer nam in de eerste 15 minuten alleen zeven schoten op, terwijl twee van hun meest ervaren spelers, Mephis Debe en Vijnaltham, de show hosten.

Maar een combinatie van een ineffectieve afwerking en het doelpunt van doelman George Bush 52 minuten geleden getuigde van hun frustratie dat de voorheen onberispelijke doelman het voorzet van Dumfries rechtstreeks naar de voormalige middenvelder van Liverpool had gegooid en hij de bal stilletjes het net in stuurde voor zijn 23e doelpunt in 76 optredens.

Toevallig tekende de nieuwe Paris Saint-Germain de speler die het laatste doelpunt scoorde in een grote wedstrijd voor Nederland, 2528 dagen voor het WK 2014.

Wekorst, die relatief ineffectief was, liet zijn eerste interlanddoelpunt zeven minuten later vallen, maar de viering bij Johan Groof uit Amsterdam werd gereduceerd tot een briljante poging van West Ham-vleugelspeler Yarmolenko om de gelijkmaker te maken voor Yaremschuk’s krachtige kopwedstrijd in Groep C.

READ  Nederland kende de op een na warmste kerstperiode sinds het begin van de metingen

Gastheren zouden waarschijnlijk de hele tijd exploderen, maar de 25-jarige Dumfries koos het juiste moment om zijn Orange-account te openen en een gedenkwaardige terugkeer te maken na zeven jaar afwezigheid.

Hun dominantie moet een overwinning zijn geweest voor de kant van De Boer.

Lyon’s voormalige Manchester United-aanvaller Debbie zette de toon met slechts twee minuten op de klok met een man tegenaanval vanaf 15 meter op zijn eigen helft, waardoor hij de eerste van een aantal reddingen van Bush afdwong.

Met beide vleugels teruggeduwd in de 3-5-2-formatie, zou het geen verrassing moeten zijn om de rechtszijdige dmfries te zien verschijnen in het laatste derde deel, maar er is geen reden om geen vrije kopbal van Debbie’s voorzet vijf minuten geleden te zien . Interval.

Dit was een voorbode van wat een fantastische beslissing bleek te zijn waarin de Oekraïense doelman zijn rol speelde, de wedstrijd redde, de verkeerde voet, hij strekte zijn linkerhand uit om de afgebogen volley van Vignaldam in de eerste helft uit te stoten.