Debbie heeft 2 goals terwijl Nederland Gibraltar met 6-0 versloeg

Rotterdam, Nederland (AP) – Memphis Debay scoorde tweemaal en miste twee penalty’s toen Nederland Gibraltar met 6-0 versloeg in de WK-kwalificatiewedstrijd op maandag.

De als tweede geplaatste Noorwegen speelde zonder geblesseerde spits Erling Holland, versloeg Montenegro met 2-0 om twee punten van de Nederlander te behouden, en Burak Yalmas scoorde vanaf de penaltystip in de tweede helft om Turkije een 2-1 overwinning op Letland in Riga te bezorgen.

Debay duwde zijn teleurstellende clubseizoen terug naar Barcelona. Het eerste doelpunt van de avond was Oranje’s 13e jaar, waarmee het Nederlands record van 12 in een kalenderjaar werd verbroken.

Debay’s aanval in de 21e minuut kwam slechts twee minuten nadat Gabriel-doelman Bradley Banda de eerste penalty van de avond van zijn eerste internationale spits redde na een pass van Davy Clausen. Debbie maakte geen fout met zijn tweede stip en bezorgde Nederland een 3-0 voorsprong bij stompen in de eerste helft.

Aanvoerder Virgil van Dijk scoorde met een kopbal in de negende minuut vanuit de Debay Corner, het eerste doelpunt van de verdediger sinds hij terugkeerde van een knieblessure van vorig seizoen.

“Ik ben heel blij dat ik voor het eerst in zo’n lange tijd heb gescoord”, zegt Van Dijk tegen de NOS.

Vleugelverdediger Denzil Dumfries schoof op naar 4-0 na rust en de overleden invaller Arnaud Tanzuma keerde in 2018 voor het eerst terug in de Nederlandse ploeg na zijn eerste twee interlands, als vervanger van de geblesseerde Cody Kagbo.

Een andere invaller in de tweede helft, Tony Malone, eindigde de innings op 86. De score had veel slechter kunnen aflopen voor de toeschouwers – de Nederlanders deden 31 pogingen op het doel van Gibraltar.

READ  Busy Unapis neemt het in Nederland gevestigde IoT-monitoringbedrijf Sensatak . over

Mohamed Elyunusi scoorde beide goals in de overwinning van Noorwegen in Oslo.

Maryh Demirel stond met een eigen doelpunt achter Turkije Letland voordat Serd Dursan de gelijkmaker maakte en Yilmas won.