Debbie heeft 2 goals en Nederland versloeg Gibraltar met 6-0

Rotterdam, Nederland (AP) – Memphis Debay scoorde tweemaal, miste twee assists en een penalty toen Nederland Gibraltar met 6-0 versloeg in Groep G van de WK-kwalificatiewedstrijden op maandag.

De als tweede geplaatste Noorwegen speelde zonder geblesseerde spits Erling Holland, versloeg Montenegro met 2-0 om twee punten van de Nederlander te behouden, en Burak Yalmas scoorde vanaf de penaltystip in de tweede helft om Turkije een 2-1 overwinning op Letland in Riga te bezorgen.

Debay duwde zijn teleurstellende clubseizoen terug naar Barcelona. Het eerste doelpunt van de avond was zijn 13e jaar voor Oranje, dat het Nederlands record van 12 in een kalenderjaar brak door Patrick Clivevert.

Gibraltar-doelman Bradley Banda maakte zijn internationale debuut in de nacht van Debay’s 21ste minuut staking na de pass van Davy Clausen twee minuten na het redden van de eerste penalty. Debbie maakte geen fout met zijn tweede stip en bezorgde Nederland een 3-0 voorsprong bij stompen in de eerste helft.

Aanvoerder Virgil van Dijk scoorde met een kopbal in de negende minuut vanuit de Debay Corner, het eerste doelpunt van de verdediger sinds hij terugkeerde van een knieblessure van vorig seizoen.

“Ik ben heel blij dat ik voor het eerst in zo’n lange tijd heb gescoord”, zegt Van Dijk tegen de NOS.

Vleugelverdediger Denzil Dumfries schoof op naar 4-0 na rust en de overleden invaller Arnaud Tanzuma keerde in 2018 voor het eerst terug in de Nederlandse ploeg na zijn eerste twee interlands, als vervanger van de geblesseerde Cody Kagbo.

READ  Nederlandse en Canadese leiders anticiperen op klimaatverandering op G-20 - CBS17.com

Een andere invaller in de tweede helft, Tony Malone, eindigde de innings op 86. De achterstand was misschien te slecht voor de toeschouwers – de Nederlanders deden 31 pogingen op een doelpunt voor Gibraltar.

Mohamed Elyunusi scoorde beide goals in de overwinning van Noorwegen in Oslo.

Maryh Demirel stond met een eigen doelpunt achter Turkije Letland voordat Serdur Dursan de gelijkmaker maakte en Yilmas won.