De balbezitstatistieken van Preston tellen niet mee tegen Forrest

Laat zien dat balbezit niet altijd koning is, met de inhoud van de jungle die voor de North End zit en hun voorsprong verdedigt.

De mannen van Frankie McAvoy hadden 60% van de bal tijdens de wedstrijd City Ground.

Ze verzamelden echter slechts vier kogels, waarvan twee op doel.

Deelname In onze dagelijkse nieuwsbrief

Het nieuws Snijd door het lawaai

Emil Reis aan de bal tegen Nottingham Forest

Het vorige hoogste balbezitpercentage in de competitie dit seizoen was 57% in Reading in augustus, een wedstrijd die ze met 2-1 verloren.

Forrest stond zaterdag voor het einde van de eerste helft met 2-0 voor en scoorde in de 70e minuut zijn derde doelpunt.

PNE draaide 4-3-3 in de tweede helft in een poging om weer in de wedstrijd te komen, maar gaf weinig.

PNE-baas McAvoy gelooft dat zijn team beter is door een tegenaanval, een techniek die werd gebruikt in de 2-1 overwinning van vorige week op Bournemouth en ook in de Carabao Cup-wedstrijd met Liverpool.

McAvoy zei: “We hebben niet genoeg kansen gecreëerd tegen Nottingham Forest.

“We hadden veel meer bal dan in de laatste wedstrijden.

“Ik denk dat we in de overgangsfase een stuk beter zijn waar we in de rust kunnen scoren.

“Tegen Forrest hadden we veel bal toen we probeerden terug te komen.

Toen ze 2-0 voorkwamen, kon Forrest in zijn vorm zitten en zeggen: ‘Kom op, we hebben gesneuveld’.

“We hebben als team gewonnen en verloren en zaterdag was niet goed genoeg.”

Toen ze het eerste team werden dat Bournemouth in het toernooi versloeg, had North End slechts 38%.

Toen ze Luton versloegen in de wedstrijd ervoor, had het team van McAvoy 53% van de wedstrijd balbezit.

Het was een 50/50 overwinning op Coventry.

In augustus versloeg PNE Swansea met 40% balbezit en Peterborough met 43%.

Hun laagste balbezitpercentage was 37% in het 2-2 gelijkspel bij Sheffield United in september.

Internationaal zal PNE de komende week ongeveer drie spelers in het buitenland hebben.

Er is echter twijfel over de fitheid rond Alan Brown, die de Forrest-wedstrijd miste vanwege een rugblessure die hij opliep in Bournemouth.

Brown ging naar het kamp van de Republiek Ierland voor de beoordeling van verwondingen, zoals het protocol is.

Ali Makan is met het Noord-Ierse nationale team en Sepp van den Berg werd geselecteerd voor Nederland Onder-21.

Daniel Johnson heeft de Jamaica-selectie niet gehaald.

Steun ons en word vandaag nog abonnee. Geniet elke dag van onbeperkte toegang tot lokaal nieuws, de laatste voetbalverhalen en nieuwe puzzels. Met een digitaal abonnement ziet u minder advertenties, profiteert u van snellere laadtijden en krijgt u toegang tot nieuwsbrieven en exclusieve inhoud. Klik hier om je te abonneren.