David Turnbull hattrick helpt Celtic de 10-man 6-man van St. Mirren te verslaan

David Turnbull hielp zelf een hattrick te behalen toen Celtic St. Mirren’s meedogenloze 10-man overwinning liet zien in een 6-0 overwinning op Parkhead.

Saints-president Jim Goodwin moest de Premier League Cinch-wedstrijd op een stream vanuit zijn huis bekijken nadat hij midden in de week positief had getest op Covid-19 en moet hebben gehuild bij de eerste helft van de penalty van het thuisteam.

De Israëlische international Lil Abada loste in de 17e minuut een schot via Buddies-doelman Jack Alnwick en terwijl de 19-jarige vleugelspeler vijf minuten later in de tweede minuut naar huis kopte, kreeg de middenvelder van St. Alan Power een regelrechte rode kaart. een fout. Op Turnbull, die voor rust de tweehonkslag pakte.

Terugkerende spits Odson Edward maakte het vijfde doelpunt in de 62e minuut en Turnbull voltooide een hattrick in de laatste minuten om zijn zesde overwinning op rij te behalen voor de vernieuwde kragen van Ange Postecoglou.

Celtic neemt het donderdagavond in Nederland in de Europa League-play-off op tegen AZ Alkmaar met een 2-0 voorsprong vanaf de heenwedstrijd voor hun eerste Old Firm-wedstrijd van het seizoen tegen de Rangers in Ibrox aanstaande zondag, en ze konden nauwelijks in de beste vorm. verschijning.

Er was een boost aan de hoepels voorafgaand aan de wedstrijd toen de club aankondigde dat ze een akkoord hadden bereikt met Legia Warschau over de overdracht van de Kroatische verdediger Josip Juranović over een vijfjarig contract.

Het was weer een stap voorwaarts in de wederopbouw van Postecoglou die werd voortgezet tegen Saint Mirren, die haar had overschaduwd.

READ  Een handige gids voor Indiase sportfans

Saints-assistent Lee Sharp en keeperstrainer Jimmy Langfield leidden de bezoekers en in de vijfde minuut zagen ze de leiding van Turnbull vanaf de rand van het strafschopgebied neerstorten vanaf de linkerpaal van Alnwick.

Alle handen waren aan de pomp voor vrienden, maar een dure spreuk van vijf minuten liet hen aan het wankelen.

Abada’s drive passeerde een corner vanuit het strafschopgebied voor Alnwick, die beter had moeten zijn, voordat Power Turnbull nabij de zijlijn binnenstormde en van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Willie Collum.

Abada stuurde vervolgens in de 22e minuut een voorzet van linksback Greg Taylor en er was geen weg meer terug naar de gekneusde maatjes.

Curtis Mayne van St. Mirren raakte het net in de 27e minuut na een zeldzame aanval, maar stond buitenspel voordat Turnbull vanaf 20 yards vuurde voordat de Japanse spits Kyogo Furuhashi de bal van dichtbij over de lat schoot.

Bezoekers kunnen een beetje opluchting vinden.

In de 38e minuut raakte Edward de lat en erover van dichtbij, maar het vierde doelpunt kwam dichtbij genoeg toen Turnbull de bal vanaf zes meter schoot nadat Alnwick een voorzet van Abada pareerde.

Keltische dominantie was onwrikbaar. Het langeafstandsschot van Turnbull gleed van de rechterpaal en Alnwick bleef bij het been en ontkende Furuhashi, die Edward stuurde om de Paisley-bewaker vanaf zes meter te verslaan nadat zijn eerste poging werd geblokkeerd door verdediger Conor McCarthy.

Met de op handen zijnde Tests in het achterhoofd verving Postecoglou in de 67e minuut Captain Callum McGregor en Furuhashi voor Ismaila Soro en Tom Rogic en even later wees de Australische international Alnwick af.

READ  Schotland brokkelt af in Amsterdam, terwijl Nederland een comfortabele vriendschappelijke overwinning veiligstelt

Maar met nog zes minuten te gaan, speelde Rogic in Turnbull en scoorde zijn derde doelpunt vanaf acht meter.