Christina Applegate kondigt aan dat haar dochter Sadie, 13, de diagnose PoTS heeft gekregen: ‘Ik ben verdrietig’

Christina Applegate kondigt aan dat haar dochter Sadie, 13, de diagnose PoTS heeft gekregen: ‘Ik ben verdrietig’

Christina Applegate onthulde dat bij haar 13-jarige dochter de diagnose POTS is gesteld.

De dochter van de ‘Dead to Me’-ster, Sadie, sprak dinsdag over haar toestand in de aflevering van ‘Dead to Me’. Applegate’s “MeSsy”-podcastZe zegt dat ze nieuwe overeenkomsten heeft gevonden met haar moeder, die aan multiple sclerose lijdt.

“Ik heb iets dat POTS heet,” vertelde Sadie. “Ik heb geen idee wat het eigenlijk is, maar het heeft te maken met het autonome zenuwstelsel en beïnvloedt mijn hart. Als ik opsta, voel ik me erg duizelig, mijn benen worden erg zwak en het voelt alsof ik dat ga doen flauwvallen.”

Christina Applegate onthulde dat bij haar 13-jarige dochter Sadie de diagnose POTS is gesteld. Getty Images voor ABA

POTS – formeel bekend als posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom – treedt op wanneer de hartslag snel stijgt na het opstaan ​​uit een zittende of liggende houding. Volgens Johns Hopkins Medicine.

Het is een chronische aandoening die het autonome zenuwstelsel en de bloedsomloop aantast en kan leiden tot trillingen, misselijkheid en flauwvallen.

Sadie onthulde dat ze, hoewel ze pas onlangs de diagnose kreeg, al een tijdje met de aandoening leefde.

De 52-jarige afgestudeerde van ‘Married…with Children’ zei dat ze het ‘haat’ dat haar dochter aan deze chronische aandoening lijdt.

‘Ik haat het voor jou, lieverd. Ik haat het echt voor jou,’ zei Applegate. Maar ik hou van je en ik weet dat het goed met je gaat. Ik ben er voor je en ik geloof je. Bedankt voor het brengen van licht en bewustzijn in deze kwestie.”

Sadie onthulde dat ze, hoewel ze pas onlangs de diagnose kreeg, al een tijdje met de aandoening leefde. Getty-afbeeldingen

Sadie – die Applegate deelt met haar man, Martin LeNoble – herinnerde zich dat ze de lessen van de zesde klas had overgeslagen om ‘meerdere keren per dag’ de verpleegster te bezoeken.

READ  Stephen Colbert annuleert late night-shows na een spoedoperatie

“Als ik in de klas zou opstaan, zou ik zeggen: ‘Ik moet naar de verpleegster.’ Dat kan ik niet. Anders zat ik in de lichamelijke opvoeding en zou ik zeggen: ‘Ik moet gaan.’ aan de verpleegster’, zei ze.

“Ze zeiden dan: ‘Je doet dit om uit de klas te komen.’ Misschien is het gewoon angst. Ga terug naar de klas.” “Ze zullen er niets voor doen.”

Bij Applegate werd in 2021 de diagnose MS gesteld. DraadAfbeelding

“Het feit dat ik er niets aan doe, doet mij absoluut fysiek en emotioneel pijn”, vervolgde ze. “Omdat ik dacht: ‘Dit is onbeleefd en ik voel me ziek en je vraagt ​​me om naar lichamelijke opvoeding te gaan en over het voetbalveld te rennen.’ ” Dat kan ik niet doen.

Applegate – bij wie in 2021 de diagnose MS werd gesteld – gaf toe dat ze aanvankelijk de symptomen van haar dochter negeerde.

“Ze draagt ​​lagen kleding op dagen van 90 graden, en ze heeft een hekel aan lichamelijke opvoeding – sorry voor school, en ze is geen grote fan van lichamelijke opvoeding of fysieke dingen,” zei Applegate.

“Ik dacht: ‘Oh, dat gevoel had ik ook. “Ik vind het heel jammer dat we dat niet hebben opgemerkt.”

‘Thuis zag ik dat gewoon niet, lieverd. Thuis ging het prima. Maar ze lijkt een beetje op ons,’ vervolgde Applegate.

“We gaan de wereld in, en de stress en angst van de wereld veroorzaken symptomen die veel erger zijn dan ze zouden zijn als we in de veiligheid en koelte van ons huis zouden zijn.”

De actrice gaf toe dat ze aanvankelijk de symptomen van haar dochter negeerde. AFP via Getty Images

Nadat ze enige duidelijkheid had gekregen over haar toestand, zei Sadie dat het haar hielp ‘te begrijpen wat mijn moeder doormaakt’.

‘Als mijn moeder bijvoorbeeld zegt: ‘O, ik heb momenteel een beetje pijn.’ O, ik krijg rillingen. Als ik dat niet had, zou ik waarschijnlijk zeggen: “Het maakt me niet zoveel uit.” ‘Ik weet niet waar je het over hebt,’ voegde ze eraan toe.

You May Also Like

About the Author: Maaike Taai

'Organisator. Social media-nerd. Algemene communicator. Bacon-geleerde. Trotse pionier op het gebied van popcultuur.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *