Canada verzamelt 6 medailles, waaronder 2 zilveren, op de Para Snow Sports World Championships

Lisa Dejong en Alex Massey verzamelden zilveren medailles in kunstschaatsen om Canada te bekronen met een optreden van zes podia op de Snowsports World Championships in Pará op vrijdag.

Sandrine Hamill en Tyler Turner wonnen een bronzen medaille op de slalomslalom, terwijl alpineskiërs Katie Compalzier en Molly Jepsen twee bronzen medailles mee naar huis namen in de downhill-races.

Dejong, 32, uit Saskatoon, Saskatchewan, maakte haar werelddebuut en eindigde als tweede achter tweevoudig Paralympische medaillewinnaar Lisa Bunchoten van Nederland in de Women’s Lower End 2 (LL2).

Hamel, 24 uit St. Sauveur, Kew, een tweevoudig medaillewinnaar in het eerste WK-seizoen in november, won de play-offwedstrijd om de derde plaats tegen de Amerikaan Caitlin Madre voor het brons.

Bekijk | DeJong gelooft in zilver op de piste:

De Canadese Lisa Dejong wint zilver op de World Snowsports Championships

Lisa Dejong uit Saskatoon heeft vrijdag in Lillehammer, Noorwegen, een zilveren medaille gewonnen in de finale van de dubbele slalom op de wereldkampioenschappen sneeuwsport. 0:53

In de LL2-slalomslalom voor heren viel de 26-jarige Massey, Barry, Ont., in de finale van de gouden medaille voor de Amerikaan Zach Miller om de zilveren medaille te claimen.

In de LL1-klasse versloeg Calgary Turner, 32, de Japanse Daiichi Oguri in een play-off om de derde plaats om opnieuw brons voor Canada te behalen.

Bekijk | Massey stijgt naar zilver op ijs:

De Canadese Alex Massey wint zilver op de Wereldkampioenschappen kunstschaatsen

Alex Massey uit Barrie, Ontario, pakte vrijdag zilver in Lillehammer, Noorwegen tijdens het slalomevenement Banks Slalom tijdens de Wereldkampioenschappen sneeuwsport. 0:53

READ  Hoe maak je een Black Caps XI volledig van in Zuid-Afrika geboren cricketspelers

Canada verdubbelt voor brons in Bara-evenement op de Alpenhellingen

In de downhill-race voor dames eindigde Jepsen, 22, 1,72 seconden achter achtvoudig Paralympisch kampioene Maria Puchet om het brons te winnen.

Jepsen, een viervoudig medaillewinnaar op de Paralympische Spelen van 2018, is nu zeven tegen zeven om dit jaar het podium te bereiken op internationale evenementen.

Bekijk | Gipsen racet om zilveren medaille:

De Canadese Molly Jepsen wint zilver op de Wereldkampioenschappen sneeuw

Molly Jepsen uit West Vancouver skiede vrijdag naar de zilveren medaille in Lillehammer, Noorwegen, tijdens de Wereldkampioenschappen sneeuw. 0:20

Compalozier, een starter van het nationale team uit Toronto, werd derde in de downhill-zitplaatsen voor dames, achter Anna-Lena Forster uit Duitsland en Barbara van Bergen uit Nederland.

Michaela Joslin uit Collingwood, Ontario, eindigde als zesde in de downhill-race voor dames, terwijl Alexis Jemond uit Gatineau, Kew, vierde werd in de downhill-races voor mannen.

De competitie gaat zaterdag verder met Super-G-races voordat de snowboardevenementen volgende vrijdag worden hervat.

Bekijk | Combaluzier won de bronzen medaille:

Canada’s Kate Compalozi schaatst voor brons op de Wereldkampioenschappen snowboarden

Katie Compaluzier uit Toronto heeft vrijdag in Lillehammer, Noorwegen, een bronzen medaille gewonnen tijdens de World Para Snowboard Championships in het Alpine Women’s Alpine Ski Seating-evenement. 0:40