België vs. Nederland – Voetbalwedstrijdverslag – 3 juni 2022

België vs.  Nederland – Voetbalwedstrijdverslag – 3 juni 2022

Memphis DeBay In de Nations League in Brussel op vrijdag verdubbelde Nederland met 25-1 na 25 jaar gelijkspel tegen buurland België.

Steven Bergwign En Denzil Dumfries De Nederlanders scoorden met twee andere goals het ongeslagen thuisrecord van bijna zes jaar van België.

– ESPN + Publieksgids: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup en meer
– Geen ESPN? Krijg direct toegang

Debe en Dumfries voegden meer toe in de beslissende prestatie in de tweede helft voordat Bergwijen in de 40e minuut van buiten het strafschopgebied naar huis ging om Nederland op een welverdiende rust voorsprong te bezorgen.

Verloren België Romelu Lukaku Voor een vroege blessure scoorde hij binnen drie minuten een troost Michi Patsuwai Maar de laatste was slecht belicht en het resultaat zal een zware tegenslag zijn bij de voorbereiding op het WK later dit jaar.

De Nederlanders, die in 1997 voor het laatst België versloegen, hebben sindsdien acht derby’s verloren en de thuisverdediging verscheurd toen De Gea een tweede tegenaanval toevoegde na het stelen van een middenveld in de 51e minuut van de tweede helft. Davey Klaassen En een snelle pass vanuit het midden Steven Perquis.

omdraaien Dagelijks blind 11 minuten later reageerde Perquis snel om zich te herstellen van het schot en scoorde het derde doelpunt met een pass over het doel van Dumfries op de paal.

Blind sloeg vervolgens drie minuten later opnieuw een kopbal met een kopbal in het pad van Deboy. Simon Mignolet Van dichtbij.

READ  Nederland eindigde als zesde op de Winterspelen

“Het mag geen excuus zijn dat dit internationale toernooi er komt na een moeilijk seizoen. Als je tegen Nederland speelt is dat zeker niet het geval”, zei Mignolet.

“Hier moeten we een les uit trekken. Zo’n mislukking mag je niet voorbij laten gaan.”

België verwachtte een troostgoal in de 13e minuut Michi Patsuwai Er was buitenspel in de formatie omhoog Timothy Costagne De bal in het net plaatsen. De VAR-test ontkende België een doelpunt, maar ze vonden troost aan het einde van de wedstrijd.

België verloor voor het laatst een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje in september 2016, toen coach Roberto Martinez zijn eerste wedstrijd voor zijn rekening nam.

Nederlandse kapitein Virgil von Dijk Hij zei dat het geen verrassing was dat hij in het buitenland won.

“We hebben ze goed geanalyseerd, we hebben onze plannen uitgevoerd, we hebben het beter gedaan”, zei hij. “Het is een geweldige avond.”

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'