Barcelona pakt de Women’s Champions League-titel met een comeback-overwinning

EINDHOVEN, Nederland: Barcelona won zaterdag (3 juni) hun tweede UEFA Women’s Champions League in drie jaar toen ze met twee doelpunten achterstand Wolfsburg met 3-2 versloegen in een spannende finale voor een vol Eindhovens publiek.

De Zweedse verdediger Fridolina Rulfo scoorde in de 70e minuut van dichtbij het winnende doelpunt en maakte daarmee een einde aan een spannende comeback voor Barcelona, ​​dat bij rust met 2-0 achter had gestaan.

En de La Liga-kampioen brak al snel het record in de tweede helft toen Patricia Guijaro tweemaal scoorde in de eerste vijf minuten na rust.

De gelijkmaker was niet verrassend, want Barcelona domineerde het spel gedurende het grootste deel van de eerste helft en miste alleen efficiëntie voor het doel.

En ze hadden gedreigd te scoren in de eerste minuten, voordat de Poolse aanvaller Ewa Bajor Wolfsburg in de derde minuut op voorsprong zette nadat hij de Engelse verdediger Lucy Bronze van Barcelona onder druk had gezet om de bal te verliezen.

Barcelona voerde snel de druk op, maar zag Selma Paraluelo en Aitana Bonmati kansen missen toen ze oog in oog kwamen te staan ​​met Wolfsburg-doelman Merle Froms, terwijl Irene Paredes van dichtbij een hoekschop naast schoot.

Wolfsburg wachtte op hun kansen op de tegenaanval en zag hun geduld beloond in de 37e minuut toen Bajor een perfecte voorzet speelde voor Alexandra Pope die het tweede doelpunt van de helft van de Duitse ploeg binnenkopte.

Maar de wervelwind van de tweede helft van Barcelona bleek te veel voor Wolfsburg, die op jacht was naar hun eerste Champions League-titel sinds 2014.

READ  “Vanuit een kleiner land kun je slagen”

Ze waren een keer dicht bij de gelijkmaker, vanuit een blessuretijdcorner, maar konden uiteindelijk niet voorkomen dat Barcelona de trofee in de wacht sleepte voor bijna 34.000 fans in de Philips Arena in Eindhoven.

De finale van dit jaar was de eerste voor een groot publiek in de geschiedenis van de UEFA Women’s Champions League en trok het grootste publiek ooit voor een vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland.