Bar vat de moed op om door te gaan naar de halve finale

Thomas Parr bereikte de halve finale van de 400m horden na het winnen van het EK in München.

Barr maakte gelijk op de binnenbaan, racete van het veld in de eerste helft van de race, eerst over de hindernissen en behield dat duidelijke voordeel tot de laatste bocht.

De man uit Waterford, die als vierde eindigde op de Olympische Spelen van Rio in 2016, werd door de Nederlandse atleet Ramsey Angela helemaal naar binnen geduwd, maar ondanks een kleine correctie in de laatste hindernis, gebruikte Barr zijn snelle stijl om haar over de streep te halen.

Thomas Parr klopt Nederlander Ramsey Angela op de doellijn

Barr’s tijd van 49,49 seconden was de vierde snelste in de vier ochtendkwalificaties, met de halve finale gepland voor donderdagochtend. De Fransman Victor Koroller klokte de snelste tijd van 49,35 seconden om de openingswedstrijd te winnen.

“Het was veel sneller dan ik dacht dat het nodig zou zijn om het te passeren”, zei Barr na de race tegen RTE Sport.

“Maar het is geen slechte zaak, want wat ik wilde doen, was in de eerste helft heel cool en heel gemakkelijk uitkomen en het dan vanaf daar beoordelen.

“Ik kwam gemakkelijk genoeg langs de Nederlander in mij door de vijfde of zesde hindernis, dus ik dacht dat ik het gas wat lichter kon maken, maar hij begon meteen terug te rennen naar me thuis.

“Dus ik moest thuis wat harder werken dan ik had gewild, maar de klus is geklaard, eerste plaats en hopelijk een goede pass voor morgen.”

Barr gaat de halve finale in en gelooft dat hij op een betere plek is dan hij was op de Wereldkampioenschappen deze zomer in Amerika, en hij voelt dat zijn ritme is waar hij voor wil zijn in de cruciale fasen van het toernooi.

READ  Brute Burnley-voorspelling gemaakt door Nederlands icoon, West Ham mist een sterspits van £ 30 miljoen

Maar Barr maakt zich ook zorgen over het feit dat de topsporters een beetje naar voren zullen komen, nadat ze afscheid hebben genomen van de halve finales in München.

“Ik heb geen obstakel aangeraakt, wat altijd een goed teken is… dus het is leuk om uit te komen van wat leek alsof ik een zeer goede en nette race aan het doen was, maar er zijn nog steeds gebieden waar ik kan werken, in plaats van Ik kwam binnen en zei: ik heb veel te doen voor morgen.

“Ik voelde me echt goed en ik voelde de versnellingen en het ritme de laatste dagen terugkomen op de training, dus ja, ik ben waar ik moet zijn, denk ik.

“Ik voel me nu echt goed en veel zelfverzekerder dan deze keer in Oregon. Ik ken het snelste tempo om obstakels te overwinnen en met de sprints daar, omdat ik het moest forceren zoals in Oregon.”

“Het wordt een snellere race, dus ik heb het gevoel dat ik ervoor moet gaan. Je weet nooit welke kant de race opgaat, je kunt hem inhalen, verslaan, maar ik hoop dat ik het goed doe.”

Rachidat Adeleke racet vanavond om 21.22 uur in de finale van de 400 meter, terwijl de hoopvolle zevenkamp Kate O’Connor zich wegens een blessure moest terugtrekken uit het evenement in München.

You May Also Like

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.