Atlético kwalificeert zich voor Liverpool om de perfecte groep te completeren voor de Champions League – sport – The Guardian krant Nigeria – Nigeria en wereldnieuws

Atletico Madrid won dinsdag een zware wedstrijd in Porto om door te gaan naar de laatste 16 van de UEFA Champions League, waarbij Liverpool en Ajax beide de groepsfase voor 100% voltooiden.

Atletico onder leiding van Diego Simeone, die verloor van Real Madrid in de finale van 2014 en 2016, had een overwinning op Porto nodig om door te gaan naar de knock-outfase en won met 3-1 in een wedstrijd waarin drie rode kaarten werden gegeven.

Hij zette de Spaanse kampioen Antoine Griezmann op voorsprong in de 56e minuut in het Estadio do Dragao, maar stuurde vervolgens Yannick Carrasco weg om Ottavio tegen de vloer te worstelen.

Met ontstoken zenuwen werd Porto ook teruggebracht tot 10 spelers toen Wendell van het veld werd gestuurd omdat hij Matthews Kona van Atlético in de nek had geraakt voordat vervangende doelman Agustin Marchesin ook rood zag.

De Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic (links) van AC Milan drukt zijn hand met de Britse middenvelder Conor Bradley van Liverpool aan het einde van de UEFA Champions League Groep B-wedstrijd tussen Milaan en Liverpool op 7 december 2021 in het San Siro-stadion in Milaan. (Foto door Miguel Medina/AFP)

Terwijl Porto op weg was naar de gelijkmaker die ze nodig hadden om zich te kwalificeren, scoorde Atlético in de laatste minuut hun tweede doelpunt in de tweede helft via Angel Correa voordat Rodrigo de Paul zijn derde doelpunt scoorde in blessuretijd. De penalty van Sergio Oliveira was slechts een troost voor Porto.

Atletico eindigde als tweede in Groep B, 11 punten achter groepswinnaar Liverpool, die dit seizoen zes van de zes overwinningen in Europa scoorde en AC Milan met 2-1 versloeg in San Siro ondanks de toevoeging van een virtueel reserveteam.

READ  Nederlandse autoriteiten verdedigen digitaal COVID-19-testsysteem ondanks beveiligingsinbreuk

Milan moest winnen om halverwege de eerste helft de kans te krijgen via Fikayo Tomori op te schuiven.

De Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic (links) van AC Milan verlaat het veld aan het einde van de UEFA Champions League Groep B-wedstrijd tussen Milaan en Liverpool op 7 december 2021 in het San Siro-stadion in Milaan. (Foto door Miguel Medina/AFP)

Mohamed Salah startte al voor de bezoekers en maakte in de 36e minuut gelijk voordat Divock Origi – die dit weekend in blessuretijd scoorde in de Premier League – op 10 minuten in de tweede helft met 2-1 arriveerde, voorbij Sadio Mane. Het vuur was gered.

“Het is een uitzonderlijke prestatie”, zei coach Jurgen Klopp. “Met zoveel veranderingen moeten de jongens zelfverzekerd genoeg zijn om te laten zien hoe goed ze zijn. Ik heb vanavond zoveel goede dingen gezien, het was ongelooflijk.”

Milan eindigde onderaan de groep in hun eerste Champions League-seizoen sinds 2013-2014, waarbij Porto degradeerde naar de Europa League.

Groepsleider Real Madrid
Aan de andere kant verzekerde Real Madrid zich van de eerste plaats in Groep D met een 2-0 overwinning op Inter Milan in het Santiago Bernabeu.

Beide teams hadden zich al gekwalificeerd voor de laatste 16 en Real had een gelijkspel nodig om de groep aan te voeren.

Ze schoven op met een vroeg schot van Toni Kroos en Nicolo Barilla werd een uur later door Inter van het veld gestuurd voordat invaller Marco Asensio de overwinning van Real bezegelde met een schitterend schot.

READ  WK 2022: Groep A - Nederland, Senegal, Ecuador en Qatar

“Ons doel is om vooruit te komen, niet alleen om de laatste 16 te bereiken”, zei Real Madrid-coach Carlo Ancelotti.

De Moldavische nieuwkomer Sherif Tiraspol had al de derde plaats veiliggesteld voordat een blessuretijddoelpunt van Boban Nikolov hem een ​​1-1 gelijkspel bezorgde met onderste club Shakhtar Donetsk, waarvoor Fernando de score opende.

Haller slaat weer toe
Ajax boekte zes van de zes overwinningen in Groep C door Sporting Lissabon met 4-2 te verslaan in Amsterdam in een wedstrijd die achter gesloten deuren werd gespeeld vanwege de beperkingen van het coronavirus in Nederland.

Sebastian Haller zette Ajax op voorsprong met een vroege penalty om zijn 10e doelpunt in de groepsfase te scoren, terwijl het Braziliaanse duo Anthony en David Neres andere goals toevoegden en Stephen Burgess ook in het doel scoorde.

Nuno Santos en Bruno Tabata scoorden een doelpunt voor Sporting, die al de tweede plaats in de kwalificatie had veiliggesteld voor Borussia Dortmund.

De Duitsers verpletterden de 10-man Besiktas met 5-0, waarbij Doniel Malin het eerste doelpunt maakte en Marco Reus tweemaal scoorde voordat Erling Haaland van de bank kwam om in de tweede helft met twee koppen te scoren.

Mbappé en Messi dubbelen
Eerder verloor Manchester City, dat al de eerste plaats in Groep A had veroverd, met 2-1 in Leipzig, toen Dominic Zubuszlai en Andre Silva een doelpunt maakten voor de Duitsers in hun eerste wedstrijd sinds het ontslag van coach Jesse Marsh.

Riyad Mahrez trok er een terug voor City, die Kyle Walker laat van het veld stuurde toen Leipzig als derde eindigde.

READ  De eerste zwarte coach van Zuid-Afrika, Seyveshel Ntuli, tijdens zijn speeldagen 'Mowgli' genoemd, drukt zijn stempel op de 'blanke mannensport'

Paris Saint-Germain, die als tweede eindigde in de groep, verpletterde Club Brugge met 4-1, waarbij Kylian Mbappe en Lionel Messi tweemaal scoorden.

De twee doelpunten van Mbappé vielen in de eerste zeven minuten en maakten daarna het eerste doelpunt voor Messi, toen de Argentijn een strafschop toevoegde om dit seizoen vijf doelpunten te maken in de Champions League in vijf wedstrijden.