Argentinië versloeg Nederland na strafschoppen in de kwartfinales van het WK

Al Tayen, Qatar – Die van Lionel Messi De droom en Argentinië leven nog op het WK.

Het Zuid-Amerikaanse machtscentrum liep door Nederland kwartfinale van WK 2022. Nummer drie Argentinië was vastbesloten om te winnen Kroatië versloeg het best gerangschikte Brazilië.

De uitmuntendheid van Messi is onovertroffen. De 35-jarige is een van de beste spelers ooit. Maar er ontbrak één ding aan zijn indrukwekkende voetbalcv: een WK-titel.

Argentinië sloeg als eerste toe via Lionel Messi. In de 35e minuut schoot Messi de bal op de een of andere manier door 3 Nederlandse verdedigers naar Nahuel Molina. Molina prikte het met zijn rechtervoet langs de 1,8 meter lange Nederlandse doelman Andries Nobert. Het was Molina’s eerste internationale doelpunt.

Toen, in de 73e minuut, liet Messi echt zijn aanwezigheid voelen toen hij in de rij stond om een ​​strafschop te nemen. Met een snelle treffer laag en rechts trapte Messi de keeper plat, waardoor de voorsprong van Argentinië werd uitgebreid naar 2-0.

Ondanks een 2-0 achterstand gaf de Nederlander niet op. In de 83e minuut sneed invaller Wood Wekhorst door de verdediging van Argentinië en schoot naar binnen om Nederland binnen 2-1 te brengen.

Het is een blauwe plek, fysieke aanval. Scheidsrechter Antonio Matteo beging 48 overtredingen en deelde een recordaantal van 17 gele kaarten uit. Kort nadat de Argentijnse Leandro Paredes een fout maakte op een Nederlandse speler en de bal in de Nederlandse bank gooide, barstten de gemoederen los. De wisselspelers gingen met veel pushback het veld op. Er werd een gele kaart gegeven en het spel ging door.

READ  Kabinet wil per 30 juni de meeste sluitbeperkingen versoepelen: rapport

Alexander Hassenstein/Getty Images

/

Goede foto’s

Wood Wekhorst (L) uit Nederland viert feest na het scoren van het tweede doelpunt met teamgenoot Frenkie de Jong tijdens hun WK-kwartfinale tegen Argentinië op 9 december 2022.

diep Tijd om te stoppen (90’+11) scoorde Weckhorst opnieuw met een prachtig spelhervatting die de stand op 2-2 bracht, net voordat de scheidsrechter floot om 30 minuten extra tijd af te dwingen. Dit is misschien niet genoeg om een ​​winnaar te bepalen.

De wedstrijd zou gaan naar een strafschoppenserie, waar de Argentijnse doelman Emiliano Martinez verblufte – hij redde de eerste twee Nederlandse pogingen – terwijl Argentinië scoorde bij hun eerste drie pogingen om met 2-2 (4-3) te winnen.

Nederland, achtste op de wereldranglijst, speelde een sterke wedstrijd en versloeg de kampioenen van Afrika (Senegal), Azië (Qatar) en CONCACAF (CONCACAF).Verenigde Naties) maar ze konden niet langs de Zuid-Amerikaanse titelhouders komen. En het was eigenlijk ook een thuiswedstrijd. Het Lucille Stadion heeft een capaciteit van zo’n 90.000 en is grotendeels Argentijns blauw en een zee van wit met hier en daar wat Nederlands oranje.

Oranje won hun laatste drie kwartfinales en is het beste team dat het WK niet heeft gewonnen (ze hebben drie keer de finale bereikt). Nederland bereikte de kwartfinales ongeslagen in hun laatste 19 interlands. Maar dat maakte allemaal niets uit voor Argentinië, dat manieren vond om de Nederlandse sterren Memphis Depay, Cody Gakpo en Denzel Dumfries af te remmen.

Argentinië treft Kroatië in de halve finale van dinsdag.

Tom Goldman rapporteerde vanuit Al Dayen, Qatar, en Russell Lewis rapporteerde vanuit Birmingham.

READ  Tafel-LNG-tankers op weg naar Groot-Brittannië, België, Nederland en Duitsland