Advance België en Nederland – Taipei Times

Vaarwel:
Noord-Macedonië werd het eerste team dat uit het toernooi werd uitgeschakeld nadat het in Boekarest met 2-1 verloor van Oekraïne.

Kevin De Bruyne scoorde donderdag het winnende doelpunt toen België Denemarken met 2-1 versloeg om de knock-outfase van Euro 2020 in Kopenhagen te bereiken, terwijl fans en spelers hun steun betuigden aan Christian Eriksen, terwijl Nederland ook een plaats boekte bij de laatste 16.

De Bruyne scoorde een doelpunt en zorgde in de tweede helft voor een uitstekende vertoning als invaller, aangezien het België van Roberto Martinez Denemarken een beslissend punt in de tweede set ontzegde.

“We mogen blij zijn”, zegt De Bruyne tegen de RTBF. “We wisten dat er moeilijke momenten zouden komen tegen Denemarken en voor dit publiek, met alles wat er gebeurde.”

Vijf dagen nadat Eriksen medische noodhulp had aangevraagd om hem te reanimeren in de openingsnederlaag van Denemarken tegen Finland, komt zijn team weer in actie op dezelfde locatie.

Met de Inter-middenvelder die waarschijnlijk dichtbij is en herstellende is in het Rijkshospitaal op minder dan een kilometer afstand, nam Denemarken de tweede minuut om 25.000 fans in actie te sturen toen Josef Poulsen in de benedenhoek schoot.

Het was het op één na snelste doelpunt in de geschiedenis van het EK.

België trapte de bal na 10 minuten uit het spel terwijl spelers en fans een minuut lang stonden te applaudisseren voor Eriksen, die meestal het nummer 10 shirt draagt.

De 29-jarige krijgt na een hartstilstand een pacemaker.

READ  Cornelius Kirsten beëindigt de 30-jarige wachttijd van Groot-Brittannië voor de oude Olympische skater

De gastheren kregen kansen om hun voorsprong te verdubbelen, maar het spel veranderde toen De Bruyne zijn eerste optreden in het toernooi maakte nadat hij een gebroken gezicht had opgelopen in de UEFA Champions League-finale van Manchester City tegen Chelsea.

De middenvelder toonde een grote kalmte om Thorgan Hazard in de 55e minuut naar de gelijkmaker te leiden, voordat hij in aanvaring kwam met de slimme pass van mede-invaller Eden Hazard en 20 minuten voor het einde van de wedstrijd een bal met links langs doelman Kasper Schmeichel van Denemarken schoot. .

“Ik wilde dat doelpunt niet vieren. Ik heb veel respect voor de Deense fans”, aldus De Bruyne.

België voegt zich bij Italië bij de laatste 16, drie punten achter Rusland en Finland – die elkaar maandag ontmoeten in Sint-Petersburg, Rusland, en een punt nodig hebben om bovenaan Groep B te komen.

Denemarken heeft nog een kans om de volgende ronde te bereiken, waar een overwinning op Rusland in hun laatste groepswedstrijd in Kopenhagen hen waarschijnlijk zal helpen.

Frank de Boer in Nederland vierde zijn terugkeer naar een groot toernooi na zeven jaar afwezigheid door de laatste 16 te bereiken voor een nieuwe wedstrijd na een 2-0 overwinning op Oostenrijk in Amsterdam.

Denzel Dumfries, die zondag het winnende doelpunt scoorde in een dramatische 3-2 overwinning op Oekraïne, kreeg een penalty nadat de Oostenrijkse aanvoerder David Alaba in de 11e minuut een overtreding maakte door Memphis Depay.

Dumfries van PS Eindhoven maakte met 23 minuten spelen een geweldige aanval onder leiding van Depay en Doniel Mallin af.

READ  Slot Feyenoord is de nieuwste Nederlandse manager op de radar van de Premier League

“Het belangrijkste is niet mijn prestatie, het zijn de drie punten”, zei Dumfries.

“We creëerden goede kansen en verdienden om te winnen”, zei hij.

Oekraïne versloeg Noord-Macedonië in de andere groepswedstrijd met een 2-1 overwinning in Boekarest, waarbij Andriy Yarmolenko en Roman Yarimchuk hun tweede doelpunt van het toernooi maakten.

Izjan Alewski verkleinde het verschil voor Noord-Macedonië, maar ze slaagden er niet in de gelijkmaker te maken.

De Nederlandse overwinning bezet de eerste plaats in Groep C voor Oostenrijk en Oekraïne, die elkaar maandag respectievelijk op de tweede plaats treffen.

Noord-Macedonië was het eerste team dat uit het toernooi werd geëlimineerd.

Reacties worden gemodereerd. Houd opmerkingen gerelateerd aan het artikel. Opmerkingen met obscene of obscene taal, persoonlijke aanvallen van welke aard dan ook, promotie en gebruikersverbod worden verwijderd. De uiteindelijke beslissing is ter beoordeling van de Taipei Times.